Overweldigende entree bij provinciehuis van Zuid-Holland

Overweldigende entree bij provinciehuis van Zuid-Holland

Het provinciehuis van Zuid-Holland is in twee jaar compleet gerenoveerd, daarbij is gedacht aan verduurzaming van het gebouw. Het resultaat is een energieneutraal gebouw wat klaar is voor de toekomst. Eén van de vernieuwingen is een exclusieve 25 meter lange en 4,3 meter hoge LED wall voor de evenementenruimte. Deze eyecatcher is mede met de hulp van Vogel’s Professional tot stand gekomen. AV&Stage blikt terug met accountmanager Robert Stolk op het project.

De wens was een complete wand mét doorgang naar de evenementenruimte voorzien van verschillende toepassingen met wisselend beeldmateriaal. De exclusieve LED wall van het provinciehuis in Den Haag is gebouwd met als doel om bijeenkomsten, netwerkevenementen en andere ontmoetingen optimaal te ondersteunen en bezoekers bij binnenkomst al direct de gewenste open en transparante indruk te geven.

Het provinciehuis is in september 2022 officieel geopend door Koning Willem-Alexander en daarbij was de LED wall een ware eyecatcher. Bij binnenkomst in de ruimte kun je niet om de enorme wand heen. Door de keuze van de juiste content creëer je wisselende sferen van rust – waarbij de wall naadloos opgaat in de omgeving – tot aanwezig met flitsende visuals en felle kleuren. AV partner Heuvelman Sound & Vision heeft de opening audiovisueel ondersteund en de gehele contentcreatie voor de LED wall ontwikkeld.

Nauwe betrokkenheid

Maar voor het zover was, ging daar natuurlijk een heel proces aan vooraf. Accountmanager Robert Stolk van Vogel’s Professional kan daar alles over vertellen. “Voordat we een nieuwe opdracht aannemen, wil ik altijd eerst álle ins en outs weten. Wat willen ze plaatsen? Wat is de configuratie en het aantal pixels? Wat wordt de installatiehoogte? Hoe vindt de installatie plaats? Zijn er obstakels zoals een balustrade of bouwkundige pilaren? Dat soort vragen zijn logisch, maar ik wil ook altijd het gesprek aangaan met de mensen die daadwerkelijk met de materialen moeten werken. Welke gereedschappen en extra bouwmaterialen heb je nodig? Waar kunnen ze – figuurlijk, en soms ook letterlijk – tegenaan lopen? De uitdaging bij dit uitstekende portaal zit ‘m in de 90 graden hoek en het LED-plafond bij de doorgang; dat laatste hadden we nog niet eerder geplaatst. 1 mm speling kan over een lengte van 25 meter grote gevolgen hebben. Daarom vind ik het altijd erg prettig als wij van Vogel’s van begin tot einde bij het project zijn betrokken en de tekening zelf mogen maken. Zo blijf je nauw betrokken in het proces en kun je tijdig dingen bijstellen of opmerken.”

AV-partner Heuvelman & Vision is door de provincie Zuid-Holland gevraagd deze opdracht uit te voeren, zij hebben dan ook de LED panelen verzorgd en creëren de mooiste, meest scherpe content. Direct View (dv) LED panelen zijn naadloos op elkaar aangesloten en kennen een lange levensduur. De meest passende oplossing voor een energieneutraal gebouw dat duurzaam is gerenoveerd. Op de LED wall kun je laten zien wat je wilt zien: denk aan een mooi landschap of een logo bij een bedrijfsevent.

Custom-made  

Een custom-made LED wall bevestigingssysteem is hiervoor speciaal ontwikkeld door Vogel’s Professional. Een systeem dat met precisie is ontworpen en ervoor zorgt dan de panelen naadloos op elkaar aangesloten kunnen worden. “Ik hecht heel veel waarde aan samenwerking, niet aan ‘u vraagt wij draaien’. Door met elkaar het gesprek aan te gaan en te kijken naar de (on)mogelijkheden bij een project leer je zoveel meer dan alleen maar klakkeloos een opdracht uit te voeren. Leren uit de markt.”

Uniek modulair systeem

Vogel’s modulaire Connect-it systeem is de basis voor de installatie van een rechte en curved videowall. “Door deze standaardcomponenten te combineren met specifiek ontworpen producten, kunnen we voor vrijwel alle types dvLED cabinets en LCD schermen de perfecte videowall oplossing bieden.” De voordelen van het Connect-it systeem zijn: naadloos door ultrafijne afstelling; de kabels zijn mooi weggewerkt met een kabel managementsysteem; het EasyFix™ principe; veiligheid voor alles; modulair wat vele oplossingen biedt; TÜV gecertificeerd; aluminium frames en eenvoudig te transporteren en installeren. En in deze tijd ook niet onbelangrijk, de producten zijn uit voorraad leverbaar.

De LED wall doet nu inmiddels ruim een half jaar dienst en wordt goed ontvangen. Het provinciehuis is ook toegankelijk voor bezoekers. Dus als je nieuwsgierig bent geworden, kun je de wall bekijken.

Foto: Martijn Beekman

Lees voortgang

Delen met anderen