Panasonic Connect kondigt nieuwe rugged outdoor-ready 4K PTZ camera aan

Panasonic Connect kondigt nieuwe rugged outdoor-ready 4K PTZ camera aan

Panasonic Connect Europekondigt een nieuwe outdoor PTZ-camera aan, de AW-UR100, die beschikbaar komt in het derde kwartaal van 2023. Het nieuwe model combineert robuuste betrouwbaarheid en uiterst nauwkeurige opnamemogelijkheden, zoals 4K/60FPS, met beeldbewerking en een dynamisch beeldstabilisatiesysteem (DISS) om de uitdagingen van een outdoor-omgeving aan te kunnen. De camera is ideaal voor een breed scala aan toepassingen; van stadions tot magazijnen en van luchthavens tot zeeschepen.

Zeer nauwkeurige videobeelden

Voor het registreren vanuit verschillende hoeken bij grootschalige evenementen biedt de UR100 zowel een 74,1° horizontale groothoeklens voor panoramische pull-backs als 4K/60P-compatibiliteit voor 24x optische zoom en 10x digitale zoom. De camera beschikt over drie soorten beeldstabilisatiesystemen voor schokvrije videobeelden: een optische beeldstabilisatie (OIS), een elektronische rolcorrectie (EIS) en een dynamische beeldstabilisatie (Dynamic Image Stabilising System – DISS).

Robuust ontwerp voor betrouwbare prestaties

De UR100 is gebouwd voor opnames in uitdagende omstandigheden zoals regen, wind, sneeuw, intens zonlicht of locaties met zeelucht en veel corrosie. De camera is hermetisch afgesloten om opwaaiend stof en zand buiten te houden, en een ontdooier verwarmt de lens om de vorming van vorst, ijs of condensatie bij extreme temperaturen tot -15 ° C te voorkomen. Er is ook een ruitenwisser voorzien om de lens helder te houden in de regen. In talloze tests die uiteenlopende buitenomstandigheden simuleren op het gebied van waterdichtheid, stofdichtheid, zoutnevel en meer, heeft de robuuste UR100 bewezen betrouwbaar te presteren in een breed scala aan veeleisende omgevingen.

Aanpasbaarheid en meerdere interfaces

De UR100 is ontworpen om aan de vereisten voor buitenopnamen te voldoen en bevat vele interfaces voor grote dataoverdracht, zoals 3G-SDI, 12G-SDI en glasvezel, evenals ondersteuning voor verschillende IP-protocollen, waaronder NDI en SRT. FreeD wordt ook ondersteund voor AR/VR-systemen.

Andre Meterian, Director of Professional Video Systems voor Panasonic Connect Europe, zei: “De Panasonic PTZ-camera vierde onlangs zijn vijftiende verjaardag en deze versie voor precisie-opnamen outdoor is een waardevolle toevoeging aan het assortiment. Het is het ideale apparaat voor outdoor en is ontworpen om de snelle overgang naar IP-gebaseerde videoproductie op afstand te ondersteunen en tegelijkertijd de videokwaliteit en productie-efficiëntie in het veld te waarborgen.”

Ga voor meer informatie over de Panasonic PTZ-line-up naar: Remote PTZ Camera Systems | Panasonic-verbinding

Lees voortgang

Delen met anderen