Panasonic definieert nieuwe standaard voor locatiegebonden entertainment met de PT-RQ35K projectorserie

Panasonic definieert nieuwe standaard voor locatiegebonden entertainment met de PT-RQ35K projectorserie

De nieuwste serie Panasonic 3-Chip DLP laserprojectoren definieert een nieuwe standaard voor meeslepend,  locatiegebonden entertainment; de nieuwe serie apparaten combineert spectaculaire 4K-beeldkwaliteit met groot installatie- en gebruiksgemak. De kleinste en lichtste 30.500 lumenprojectoren ter wereld, de PT-RQ35K (4K) en PT-RZ34K (WUXGA), zijn ontworpen om bezoekers van musea, tentoonstellingen, pretparken en evenementen visueel in vervoering te brengen en zijn ideaal voor projectie-mapping. De ongeëvenaarde betrouwbaarheid en de stille modus (46dB) maken de projectoren ook perfect voor gebruik op conferenties en in auditoria. De projectoren zijn vanaf december leverbaar.

Consumentengedrag verandert

“Nu het consumentengedrag verandert, zal locatiegebonden entertainment (Location-Based Entertainment – LBE) moeten concurreren met grotere en meer verbluffende attracties om bezoekers terug naar de locaties te halen”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. “Meeslepende digitale ervaringen zullen een enorme rol spelen in deze overgang. Met zijn geweldige beeldkwaliteit en uitgebreide kleurengamma, compacte behuizing en vereenvoudigde workflow is de PT-RQ35K-serie de ideale projector voor het creëren van de persoonlijke ervaringen die LBE-locaties nodig hebben”.

Uitzonderlijke beelden

De combinatie van de uitzonderlijke helderheid die 30.500 lumen biedt, 4K resolutie met Quad Pixel Drive en een geheel nieuwe lasermotor zorgen voor meeslepende beelden die een nieuwe maatstaf vormen voor de projectorklasse. Alleen Panasonic gebruikt 2-Axis Pixel-Shifting technologie om de helderste en meest gedetailleerde beelden te creëren (3840 x 2400 pixels; 4K/16:10).

De nieuwste lasermotor van Panasonic, met rode en blauwe lasers, bereikt een nieuw niveau van kleurrealisme door het kleurengamma uit te breiden tot 114% van dat van zijn voorganger, de RQ32K projector. Deze uitzonderlijke kleurkwaliteit blijft gedurende de gehele levensduur van de projector behouden door het gebruik van de meest betrouwbare laserapparatuur die vandaag de dag op de markt beschikbaar is. Dit omvat geoptimaliseerde blue-laser golflengten en Dynamic Digital Control om de rode laser output en koeling te regelen. Daarnaast zijn de Multiple Laser modules uitgerust met Panasonic’s unieke Failover Circuitry; mocht een laserdiode uitvallen, gaat de projectie ononderbroken door, met een onwaarneembaar verlies aan helderheid.

Gestroomlijnd voor transport en opstelling

Ondanks zijn krachtige mogelijkheden is de RQ35K Serie de kleinste en lichtste projector ter wereld in zijn klasse. Met zijn 40% geringere omvang dan de huidige RQ32K-projector kan hij gemakkelijk door twee personen worden getransporteerd, opgesteld en geïnstalleerd. De projector biedt een groot aantal functies om de installatie te versnellen en te vergemakkelijken.

Smart Projector Control, met behulp van NFC, stelt de installateur in staat om de set-up voor te bereiden via een app op zijn mobiele telefoon zonder de projector aan te sluiten. Remote Preview is een geweldige tijdbesparende functie waarmee beheerders via een browser of app kunnen controleren op signaalbeeld en -inhoud terwijl de projector nog in stand-by staat en de sluiter aan staat.

De noodzaak voor het bewerken van de inhoud om kleurbanden te elimineren wordt ook weggenomen met de introductie van een andere primeur, de Gradation Smoother-functie. Beheerders kunnen drie niveaus van beeldcorrectie selecteren die passen bij de aard van het probleem, of de functie uitschakelen wanneer deze niet nodig is. Een informatiescherm op de projector vereenvoudigt de instelling en bediening verder en geeft fouten in real-time weer, waardoor de operator deze meteen kan verhelpen.

De serie wordt ook geleverd met optionele Geometry Manager Pro-software, die is voorgeïnstalleerd voor gebruikers die een bitmapmaskering nodig hebben, en om automatisch en gelijktijdig randmixen te kalibreren met behulp van een externe camera.

Ingebouwde betrouwbaarheid

Dankzij het filterloze ontwerp en de hoogwaardige optische onderdelen, zoals het hermetisch gesloten DMD-blok en de afgeschermde laserdrive, levert de RQ35K-serie een onderhoudsvrije werking van 20.000 uur. Om ervoor te zorgen dat de show altijd kan doorgaan, garandeert Backup Input een continue beeldweergave door automatisch te schakelen tussen de signalen in slechts 0,3 seconden mocht het signaal worden onderbroken.

De Serie is compatibel met de 18 lenzen van Panasonic voor de 3-chip DLP-projectoren, waaronder een baanbrekende Fisheye-lens voor koepelprojectie en de nieuwe Ultra-Short-Throw Lens (0,370:1, WUXGA) en Short-Throw Zoom Lens (0,645-0,850:1, WUXGA) met nul offset.

Voor meer informatie over de PT-RQ35K-serie projectoren, zie: https://business.panasonic.co.uk/visual-system/pt-rq35k

Lees voortgang

Delen met anderen