Panasonic komt met een ST2110 upgrade voor de AK-HC3900 instap studiocamera

Panasonic komt met een ST2110 upgrade voor de AK-HC3900 instap studiocamera

Panasonic Connect Europe heeft voor het derde kwartaal van dit jaar een ST2110-upgrade aangekondigd voor de Panasonic AK-HC3900-studiocamera met behulp van een betaalde AK-SFC391-activeringscode. De upgrade positioneert Panasonic als een van de weinige fabrikanten met een complete IP-ready line-up van instapmodel tot high-end studiocamera’s, maar ook van de nieuwste UE160 PTZ-camera en het KAIROS IT / IP live videoplatform.

De software-update voor de AK-HC3900 studiocamera helpt de kwaliteit en efficiëntie op productielocaties te verbeteren. Dat verlaagt de kosten door het elimineren van het gebruik van Camera Control Units (CCU) en maakt ongecomprimeerde transmissie van uitzendkwaliteit mogelijk met ST2110.

Ongecomprimeerde HD-video

Met deze update kan de Panasonic AK-HC3900 HD-studiocamera worden aangesloten op SMPTE ST2110-compatibele uitzendapparatuur of een netwerkswitch. Hierdoor kan de AK-HC3900 ongecomprimeerde HD-video van uitzendkwaliteit rechtstreeks van de camerakop verzenden via IP en met een zeer lage latentie, zonder dat een CCU nodig is. De update ondersteunt ook IP return video (HD), referentiesignaal (PTP), trunk signal output (HD), prompter input en IP intercom audio input/output met de ST2110.

Bovendien krijgt de AK-PLV100, die al ongecomprimeerde ST2110 ondersteunt, ook een toekomstige firmware-upgrade. Dit maakt SMPTE ST2110-uitvoer mogelijk, inclusief JPEG-XS-compressie als standaard rechtstreeks vanaf de camerakop, waardoor live producties worden vergemakkelijkt en het aantal externe apparaten wordt geminimaliseerd.

Panasonic KAIROS

De upgrade zorgt ervoor dat de camera rechtstreeks[1] verbinding kan maken met Panasonic KAIROS via IP, waardoor ruimtebesparende, zeer efficiënte en flexibele IP-liveproductie en -distributie met een groot aantal camera’s mogelijk is. Bij aansluiting op de ST2110 kan een enkel KAIROS Core 100 mainframe tegelijkertijd tot 48 ingangen en 32 uitgangen aansluiten[2] met behulp van een klein mainframe 1U-rackformaat. De CCU-loze aansluiting van de AK-HC3900 HD-studiocamera bespaart ruimte en vermindert de bekabeling en heeft in vergelijking met conventionele systemen een aanzienlijk lager stroomverbruik³.

“Deze nieuwste upgrademogelijkheid onderstreept de ambitie van Panasonic om de industrie te helpen bij het versnellen van de overgang naar IP”, zegt Andre Meterian, Director of Professional Video Systems voor Panasonic Connect Europe. “Ons complete assortiment IP-ready apparatuur helpt de efficiëntie, flexibiliteit en kwaliteit van uitzendingen, live-producties en streaming verder te verbeteren.”

[1] Direct ondersteund door de camerakop van de studiocamera, in plaats van via de CCU om de ST2110-verbinding te ondersteunen. Een aparte SFP (small form factor pluggable) interface of power extender met conversie naar Gigabit Ethernet of via een netwerkswitch is vereist. JPEG XS-compatibiliteit met KAIROS is op een later tijdstip beschikbaar.

[2] Voor uitbreiding: gebruik de I/O-uitbreidingsoptie AT-SF002G. Ga voor meer productinformatie naar (https://connect.panasonic.com/jp-ja/products-services/proav_it-ip-platform/lineup/at-kc100t).

³ Verminderd met ongeveer 60% in vergelijking met conventionele camera’s. Vergelijking met conventionele systeemconfiguratie (met behulp van de AK-HC3900 studiocamera en AK-UCU250 CCU).

Lees voortgang

Delen met anderen