Panasonic kondigt PTZ-camera AW-UE160W/K aan

Panasonic kondigt PTZ-camera AW-UE160W/K aan

Panasonic Connect Europe heeft de AW-UE160W/K aangekondigd, een geïntegreerde 4K-camera van de nieuwe generatie die zowel hoogwaardige opnames als efficiëntie in videoproductie realiseert voor klanten in de entertainmentindustrie, waaronder broadcast, live-evenementen en videoproducties. De camera zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2023.

Dit nieuwe topmodel maakt unieke en nieuwe visuele expressie mogelijk door de flexibiliteit van een PTZ-camera te combineren met de specificaties van een systeemcamera die wordt gebruikt in de broadcast-sector. Niet alleen biedt de AW-UE160 een uitstekende hoge gevoeligheid van F14 / 2.000 LX 4 en High-B en width NDI®6-mogelijkheden, maar dit model is ook de allereerste compacte PTZ-camera die SMPTE ST2110 ondersteunt via optionele software.

De AW-UE160W/K is de eerste camera die de sterke punten van systeemcamera’s en PTZ-camera’s combineert. Het systeem biedt ook het hoogste niveau van cinematografie in de industrie met unieke video-effecten met behulp van verschillende opnamemethoden. Een schat aan nieuwe functies biedt nieuwe ervaringen voor kijkers, waaronder meeslepende beelden vanuit een nieuw perspectief. Hieronder een korte omschrijving van de belangrijkste functies:

  1. Nauwkeurige opname en betrouwbare bediening

Naast de hoge gevoeligheid van F14 / 2.000 LX 4, gelijk aan die van een studiocamera, en de nieuwste beeldverwerkingstechniek, beschikt de AW-UE160 over een nieuw ontwikkelde fasedetectie autofocus (PDAF) die snel scherpstellen mogelijk maakt en kan worden gebruikt om snel bewegende objecten te filmen. De nieuwe PTZ is uitgerust met een verscheidenheid aan functies die zeer nauwkeurige videoproductie mogelijk maken, waaronder een nieuw PTZ-mechanisme, 20x optische zoom en hybride beeldstabilisatie.

  • Voor next generation videoproducties met verschillende opnamemethoden en -functies

De AW-UE160 is de eerste PTZ-camera2 die de SMPTE ST2110 3 ondersteunt, een IP-transmissiestandaard voor de broadcast-industrie, en draadloze transmissie met een mobiele 5G-router (via USB-tethering). Het systeem ondersteunt return input5 en een rear tally lamp die ook geel kan worden verlicht, wat essentieel is voor gecombineerde bediening met systeemcamera’s. Bovendien is het uitgerust met een cropping zoom functie die multi angle video kan uitvoeren met een enkele camera en 2x high-speed output (HD) van SDI / HDMI.

  • Gebruiksgemak en veelzijdigheid verminderen de stress bij opnames op locatie

Ondersteuning voor een verscheidenheid aan interfaces en protocollen (SMPTE ST2110, High-B en width NDI®6, NDI®| HX6, SRT, FreeD, RTMP/RTMPS, enz.) vergemakkelijkt het integreren van de camera in bestaande systemen. Als de uitvoer vanaf meerdere terminals tegelijkertijd wordt uitgevoerd, is er geen beperking op de video-uitvoer, dus simulcast operation in 4K is mogelijk. Ondersteuning voor scene files, colour matrix control en de gratis te downloaden software van Panasonic en Remote Operation Panel (ROP) voor batch management van meerdere camera’s maakt gezamenlijke bediening met systeemcamera’s nog eenvoudiger. Bovendien verminderen de weergavefunctie van wavevormen en de horizontale niveaumeter de last van het instellen en aanpassen van het beeld.

Ga voor meer informatie over de Panasonic AW-UE160W/K PTZ camera naar: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-ue160

Lees voortgang

Delen met anderen