Panasonic optimaliseert kleurtechnologie met de PT-LRZ35-serie RGB LED-projectoren

Panasonic optimaliseert kleurtechnologie met de PT-LRZ35-serie RGB LED-projectoren

Panasonic heeft de lancering van de 1-chip DLP® PT-LRZ35-serie projectoren aangekondigd. De projectoren zijn vanaf juli in heel Europa verkrijgbaar. De projectoren, met de revolutionaire individuele RGB LED-lichtengine, creëren levendige kleurenbeelden voor teams in leer-, vergader- en samenwerkingsomgevingen en zijn daarmee uitermate geschikt voor gebruik in collegezalen, kleine klaslokalen en voor zakelijke presentaties.

De PT-LRZ35-serie beschikt over 3.500 lumen en is beschikbaar met WUXGA[1]– en WXGA[2]-resoluties. De RGB LED-lichtengine maakt gebruik van discrete LED’s voor elk kleurkanaal om zichtbare haperingen te voorkomen en het kleurengamma te verbreden voor een betere ervaring. De beelden zijn van hoge kwaliteit en hebben geen last van het regenboogeffect, omdat het ontwerp geen kleurenwiel bevat.

Naast verbluffende beelden zijn de projectoren ook ontworpen voor snel en intuïtief gebruik. Dankzij de snelle aan- en uitschakelfunctie kunnen beelden in minder dan een seconde worden weergegeven en wanneer de sessies worden beëindigd, hoeft de projector niet af te koelen. Het opstarten van en de weergave door de projector – met slechts één druk op de knop vanuit stand-by via één multifunctionele afstandsbediening – is beschikbaar via de HDMI-CEC-aansluitingen. Teams kunnen content draadloos casten vanaf hun mobiele apparaten[3] door een media streaming-apparaat aan te sluiten op de USB DC-aansluiting.

Uitmuntende prestaties, weinig onderhoud

De PT-LRZ35-serie is ontworpen met oog op betrouwbaarheid en een lange levensduur – waardoor de er minder wordt gevraagd van IT en beheerders en de beschikbaarheid voor gebruikers wordt gemaximaliseerd. Het ontwerp zonder kleurenwiel met discrete LED-koellichamen zorgt voor een hogere koelefficiëntie. De verbeterde hermetische DMD-block afdichtingsstructuur beschermt tegen stof en maakt een luchtfilter overbodig, waardoor er minder onderhoud nodig is en de beeldkwaliteit behouden blijft. Zo wordt er meer dan 20.000 uur[4] optimale functionaliteit gegarandeerd.

Snelle opstelling en eenvoudige aanpassing

Gebruikers hebben meer vrijheid en minder beeldvervorming bij desktopprojectie dankzij de 1,3x zoomlens met een throw ratio van 1,28-1,69:1[5], verticale lens-shift functie (+50%, +40%, handmatig) en verticale keystone-correctie (±30°). De projectoren kunnen ook op twee assen (voor- en zijkant) worden gebruikt voor 360° installatie en creatieve projectie- en signage-mogelijkheden. Met een gewicht van 6,7 kg en compact (375 x 124*3 x 314 mm)[6] zijn de projectoren onopvallend en ideaal voor een drukke en dynamische bedrijfs- of leeromgeving.

“Bedrijven en onderwijsinstellingen werken steeds in teamverband om efficiënt te werken en te leren. Hiervoor hebben ze betrouwbare, kosteneffectieve en eenvoudig te gebruiken projectoren nodig om zo beelden van hoge kwaliteit te creëren”, aldus Thomas Vertommen, Europees Product Manager voor Panasonic Business. “De PT-LRZ35-serie zet de norm op dit gebied als de eerste van Panasonic’s projectoren met een RGB LED-lichtbron voor hoogwaardige visuele beelden met compacte afmetingen, zodat deze gemakkelijk te transporteren is.”

De PT-LRZ35 serie bestaat uit twee modellen, PT-LRZ35 (WUXGA) en PT-LRW35 (WXGA), en is verkrijgbaar vanaf juli. Voor meer informatie, bezoek: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/pt-lrz35

[1] PT-LRZ35 model

[2] PT-LRW35 model

[3] Vereist een compatibele netwerkstreamingmodule en besturingsapp/webbrowser voor mobiel of PC. Panasonic kan geen compatibiliteit met apparaten van derden garanderen.

[4] Bij ongeveer 20.000 uur beveelt Panasonic een schoonmaak of controle op de plaats van aankoop aan. De levensduur van de lichtbronnen kan korter zijn dan aangegeven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Vervanging van andere onderdelen dan de lichtbron kan in een kortere periode nodig zijn. Bij 20.000 uur zal de helderheid zijn afgenomen tot ongeveer 50% van het oorspronkelijke niveau.

[5] Throw ratio: 1.35–1.77:1 voor PT-LRW35 model.

[6] Zonder lens, zonder uitstekende delen.

Lees voortgang

Delen met anderen