Panasonic-projectoren brengen Game of Thrones tot leven tijdens enige officiële studiotour

Panasonic-projectoren brengen Game of Thrones tot leven tijdens enige officiële studiotour

Game of Thrones-fans overal ter wereld kunnen nu hun favoriete scènes uit de veelvuldig bekroonde HBO-serie naspelen tijdens de officiële Game of Thrones Studio Tour. Dit wordt mogelijk dankzij de Panasonic 1-Chip DLP™ 4K-laserprojectoren en 4K-schermen, die een zeer meeslepende ervaring van The Seven Kingdoms en daarbuiten bieden.

In de filmstudio’s in Banbridge in Noord-Ierland doet de Game of Thrones Studio Tour de sets uit de serie herleven en nodigt bezoekers uit om de grote verzameling kostuums, rekwisieten en wapens uit de populaire HBO-serie zelf te ervaren.

Een cultureel fenomeen vastleggen

Gedurende de acht seizoenen met in totaal 73 afleveringen won Game of Thrones wereldwijd maar liefst 272 prijzen, waardoor het een cultureel fenomeen werd en een blauwdruk voor toekomstige epische producties in het fantasy-genre. Om de ervaring van zo’n veelgeprezen productie te behouden, heeft Panasonic voor de tour 15 Panasonic 1-Chip DLP™ 4K-projectoren geïnstalleerd en bijna 50 professionele en interactieve 4K-schermen van 55 tot 98 inch.  

Toonaangevende projectie cruciaal voor meeslepende ervaring

Panasonic’s best-in-class projection colour reproduction geeft bezoekers van de Game of Thrones Studio Tour het gevoel dat ze zich op de set bevinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 4K-projectoren, die het kleinste niveau van detail, realisme en kleur laten zien, ongeacht het oppervlak waarop wordt geprojecteerd. Zelfs de typisch grillige omgevingen die kenmerkend zijn voor de serie komen goed tot uiting.

De projectoren en displays zijn zorgvuldig gepositioneerd, zodat de sets en omgevingen zo realistisch mogelijk blijven en geen afbreuk doen aan de algehele bezoekerservaring. Dit wordt gerealiseerd dankzij de reeks flexibele installatieoplossingen die Panasonic biedt, zoals Ultra Short Throw-lenzen, waarmee bezoekers dicht bij het beeld kunnen komen zonder een schaduw te veroorzaken.

De mogelijkheid voor bezoekers om foto’s te maken van de meeslepende projecties  voor gebruik op sociale media is een factor die de populariteit van de Game of Thrones Studio Tour een enorme boost kan geven. Op dit gebied hebben de projectoren van Panasonic zich ruimschoots bewezen in bestaande installaties over de hele wereld.

Ultieme betrouwbaarheid en onderhoudsvrije werking

De 1-chip DLP™ 4K-projectoren van Panasonic werden ook gekozen vanwege hun reputatie en betrouwbaarheid door hun onderhoudsvrije levensduur van meer dan 20.000 uur in vaste installaties. Dit stelt musea en attracties, zoals The Game of Thrones Studio Tour, in staat om de uptime voor bezoekers te maximaliseren.

De duurzaamheid van Panasonic-projectoren is van cruciaal belang geweest voor de algehele installatie. Hun stand-by bedrijfsmodus en de mogelijkheid om ze nauwlettend te controleren zorgen ervoor dat ze alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is, waardoor waardevolle energie wordt bespaard. Bovendien hoeven voor de 1-chip DLP™ 4K-laserprojectoren van Panasonic gloeilampen niet regelmatig te worden vervangen.

David Browne, Executive Director bij Linen Mill Studio, zegt: “Dit is de enige Game of Thrones Studio Tour ter wereld. Na onze grote opening hebben we verschillende leden van de Warner-familie en van het management in de tour gehad en ze zijn ongelooflijk onder de indruk van wat ze hebben gezien. We zijn blij dat het merk goed wordt vertegenwoordigd. De ervaring die we hier hebben ingericht voor bezoekers is echt van wereldklasse. Dankzij Panasonic is het nu mogelijk om het beste van Game of Thrones te zien in Noord-Ierland.”

Ga voor meer informatie over de Game of Thrones Studio Tour naar: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/case-studies/game-thrones-studio-tour-case-study

Lees voortgang

Delen met anderen