Panasonic projectoren verleggen grenzen van performancekunst met ’the life of HOKUSAI’

Panasonic projectoren verleggen grenzen van performancekunst met ’the life of HOKUSAI’

Laserprojectoren van Panasonic hebben een centrale rol gespeeld bij een spectaculaire en innovatieve nieuw soort podiumkunst in de Arena Del Sole in Bologna. Het publiek kan zich nu onderdompelen in het ‘The life of HOKUSAI’ en de wereld van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai verkennen in een omgeving die een mix is van kunst, muziek, dans, poëzie en technologie.

De productie is een samenwerking tussen de gerenommeerde producent Shin Sugimoto en de gevierde acteur/regisseur Katsumi Sakakura. Samen hebben ze het concept van ‘projection live’ bedacht, waarbij dynamische en levendige projecties van Hokusai’s werk worden gebruikt voor het decor van de voorstelling. Om hun gedurfde ambitie waar te maken en tegelijkertijd trouw te blijven aan de complexiteit en verlichting van Hokusai’s originele werk, gebruikten ze Panasonic PT-RQ22 20.000 lm 3-chip DLP™-projectoren om hoogwaardige 4K-beelden te projecteren.

“Projection Live” met Panasonic

Hokusai was een van de meest productieve en wereldwijd invloedrijke kunstenaars van Japan. Zijn werken werden verzameld door Europese schilders, waaronder Manet, Degas, Gauguin en Klimt, en zijn thema’s beïnvloedden de impressionistische beweging en lieten hun sporen na in het werk van Monet en Renoir. Zijn kunst kenmerkt zich door levendige kleuren en contrasterende donkere lijnen. Om dit soort kunst tot leven te brengen, was een projector nodig die de juiste mate en kwaliteit van kleurcontrast kon leveren en zo het realisme en de impact van het stuk over kon brengen.

De 3-chip DLP™ RQ22-projector van Panasonic levert een helderheid van 20.000 lm, in een van de kleinste en lichtste behuizingen in zijn klasse. Dit maakt de projector ideaal voor immersieve presentaties. De unieke Quad Pixel Drive Technology van Panasonic creëert vloeiende 4K+ beelden met meeslepende diepte en definitie, terwijl de Dynamic Contrast Technology een hoge contrastverhouding van 20.000:1 levert, inclusief de Image Scene Analysis die een meer gedetailleerde herkenning van lichte en donkere gebieden en een betere contrastexpressie mogelijk maakt.

Sfeer en authenticiteit

‘The life of HOKUSAI’ acteur/regisseur Katsumi Sakakura, van Global Business Labo Inc.: “De projector speelt een cruciale rol bij het creëren van een meeslepende sfeer, waar het publiek wordt meegenomen naar de wereld van Hokusai. De projecties in hoge resolutie, indrukwekkende helderheid en de precieze expressie van ‘zwart’ droegen allemaal bij aan de authenticiteit en grandeur van deze productie”.

Kyohei Morita, Strategic Planning bij Panasonic Connect Europe, voegt toe: “ ‘The life of HOKUSAI’ verlegt echt de grenzen van performancekunst en combineert kunst met technologische innovatie tot een spectaculair resultaat. Onze projectoren zijn ontworpen om creatieve professionals alle ruimte te geven en ze zijn voorzien van de technologie die hen in staat stelt hun visie te realiseren en meeslepende ervaringen te bedenken die de verwachtingen van het publiek keer op keer overtreffen. We waren vereerd om deel uit te maken van dit spectaculaire en ambitieuze project.”

De productie ‘The life of HOKUSAI’ heeft de prestigieuze ‘Cool Japan Matching Award’ ontvangen, een bewijs van zijn culturele betekenis en internationale aantrekkingskracht. Panasonic wordt daarbij vermeld voor zijn onmisbare bijdrage aan het succes van deze productie tot nu toe.

Ga voor meer informatie naar: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/case-studies/captivating-life-hokusai-fusion-art-and-technology-bologna

Lees voortgang

Delen met anderen