Panasonic verlicht iconische Franse architectuur voor de Monumental Tour 2021

Panasonic verlicht iconische Franse architectuur voor de Monumental Tour 2021

Panasonic-projectoren brengen als onderdeel van de Monumental Tour 2021 enkele van Frankrijks meest iconische architecturale monumenten tot leven. De spectaculaire show combineert licht en creatieve projecties op historische gebouwen zoals vuurtorens, kastelen en abdijen met de muziek van bekende DJ’s.

De Monumental Tour, die nu aan zijn derde jaargang bezig is, is het concept van DJ en Producer Michael Canitrot en Jérémie Bellot, oprichter van AV-Extended.

Ongeveer 30 technici werken aan elke show, met drie creative managers en een grafisch ontwerper die zorgen voor de projection mapping. Het team gebruikt Panasonic PT-RQ35K en PT-RQ22K 3-Chip DLP laserprojectoren met een helderheid tot 32.000 lumen, ideaal voor de weergave in hoge resolutie en gemakkelijk aan te passen aan de grootte van de zalen. Het team koos voor deze Panasonic-projectoren vanwege de kwaliteit van de laserprojector en voor hun betrouwbaarheid bij live-evenementen. De kwaliteit van het beeld en het contrast zijn ook van cruciaal belang voor het realiseren van het concept van de artiest.

Vóór elk evenement brengen de teams de projectiezone in kaart, bepalen ze de positie van de projectoren en berekenen ze de brandpuntsafstanden alvorens de apparatuur te installeren. Vervolgens combineren ze de output van de projectoren om de oppervlakken van elk gebouw te bedekken.

“Voor de Monumental Tour moeten we een impact maken door verbazingwekkende ontwerpen te creëren met een zeer korte set-up tijd. Met de projectoren van Panasonic en hun uitstekende eigenschappen op het gebied van laser, contrast en focus slagen we erin om in beperkte tijd een 50 minuten durende show te realiseren die mapping, geluid en licht combineert,” legt Jérémie Bellot, oprichter van AV-Extended, uit.

“Ons project is echt ambitieus, dus we hadden een partner van topkwaliteit nodig om onze doelen te bereiken”, zegt Michael Canitrot. “Dit jaar hebben we de lat nog hoger gelegd voor de ontwerpen voor DJ-podia. Dankzij de projectoren van Panasonic slagen we erin om de uitdaging aan te gaan die evenzeer technisch als artistiek is.”

De Monumentale Tour heeft tot nu toe gespeeld in Phare Des Baleines, op Ile De Ré en op Mont Saint Michel in Normandië. De volgende evenementen vinden plaats in La Cité de L’Automobile Museum, in Mulhouse, en op Château de Pierrefonds in oktober en november 2021.

Voor meer informatie: https://business.panasonic.nl/visual-system/

Lees voortgang

Delen met anderen