Podcast Factory helpt burgerinitiatief Bureau Dupin

Podcast Factory helpt burgerinitiatief Bureau Dupin

Podcast Factory is maker van de podcastserie De Nieuwjaarsmoord en de bijbehorende achtergrondreeks Het Bureau. Hierin worden luisteraars op de hoogte gehouden van het onderzoek van Bureau Dupin naar de raadselachtige moord op de 48-jarige vrouw uit Enschede. Bureau Dupin is de groep burgers die onderzoek doet naar de onopgeloste moord op Marja Nijholt in Oss op nieuwjaarsdag 2013.

Kort na de zomer van 2020 raakten de podcast producent in gesprek met ex-politieman en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg Peter de Kock, initiatiefnemer van de groep burger speurders die zich hebben verenigd in Bureau Dupin. Podcast Factory levert zijn kennis en vaardigheden belangeloos aan dit goede doel.

Unieke samenwerking

In afleveringen van telkens een halfuur doet Bureau Dupin in de podcast De Nieuwsjaarsmoord verslag van de vorderingen in het onderzoek naar deze cold case uit 2013. De onderzoekers spreken met nabestaanden en deskundigen in een poging nieuw licht te werpen op deze zaak en doen daarbij – waar nodig – een beroep op het publiek. Uniek in deze zaak is toegezegde samenwerking vanuit politie en OM. Podcast Factory ontwikkelde met de onderzoekers het format voor de podcast en de serie achtergrondgesprekken Het Bureau. In een storm van publiciteit ging de eerste aflevering van De Nieuwjaarsmoord op 30 oktober 2020 live.

Over Podcast Factory

Podcast Factory – onderdeel van het Amsterdamse audiobedrijf Earforce – is een fullservice-leverancier van podcasts voor iedereen die niet de kennis of apparatuur in huis heeft om een dijk van een podcast te maken. Podcast Factory produceert podcasts voor zzp’ers én multinationals.

De dienstverlener helpt met formats, opnames in de studio of op locatie, het editen van afleveringen en distributie via alle platformen. Bekende podcasts die bij Podcast Factory van de band lopen zijn Topstukken van Bankgiroloterij, In afwachting en Succes is voor Losers.

Lees voortgang

Delen met anderen