Professional ontketent nieuwe kracht

Professional ontketent nieuwe kracht

CHAUVET Professional heeft het idee dat ‘grootte ertoe doet’ op zijn kop gezet met het nieuwe Maverick Force 2 Profile en Maverick Force 1 Spot. Deze nieuwe familie van high-performance LED moving heads is ontwikkeld na uitgebreide R&D en met input van toonaangevende ontwerpers en verpakt in lichtgewicht frames.

“We hebben de nieuwe Maverick Force-serie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag naar compacte, maar krachtige armaturen waar onze touring- en omroepklanten om vroegen”, aldus Albert Chauvet, CEO van Chauvet. “Kleinere, gemakkelijker te hanteren armaturen zijn bijzonder geschikt voor de huidige sociale omgeving waarin afstand wordt gehouden, waar wordt verwacht dat een beperkte set-up crew het werk doet dat ooit door meer mensen werd uitgevoerd.”

Geavanceerde LED-motoren

De units zijn niet alleen ontworpen om lichtgewicht en compact te zijn, hun output wordt ook versterkt door krachtige geavanceerde LED-motoren. Het Maverick Force 2-profiel weegt minder dan 27,2 kg en wordt aangedreven door een 580 watt LED-engine die een intens heldere output van 21.000 lumen produceert. De Maverick Force 1 Spot van minder dan 22,7 kg laat de weegschaal nog minder kantelen dan zijn stabiele partner en beschikt over een 470 watt LED-motor die 20.000 lumen aan helderheid kan uitstoten. Beide armaturen met hoge output produceren een reeks tinten van briljant rood tot zachte pastelkleuren met CMY + CTO-kleurmenging en een toegevoegd kleurenwiel met CTB- en CRI-filters voor ontwerpflexibiliteit.

Snellere effecten

Lichtgewicht armaturen maken niet alleen de laadtijden sneller en efficiënter voor huurwoningen. Ze vertalen zich ook direct in snellere bewegingen en snellere effecten voor ontwerpers en programmeurs. Maverick Force 2 Profile is voorzien van een snel sluitersysteem met vier lamellen met 120 graden rotatie voor nauwkeurige bediening, een 7 ﹾ tot 55 ﹾ zoom om een ​​breed scala aan gebieden te bestrijken en 16-bits dimmen voor vloeiendere fades. Extra veelzijdigheid wordt geboden door het prisma met vijf facetten met frost, gemotoriseerde iris, twee roterende gobowielen en animatiewiel. Het effectstuurhuis van de Maverick Force 1 Spot heeft in plaats daarvan één roterend en statisch gobowiel.

De discrete bediening van deze armaturen maakt ze ook zeer geschikt voor installaties waar rust hoog in het vaandel staat. Beide armaturen zijn voorzien van pulsbreedtemodulatie en verschillende tv-ventilatormodi, waardoor ze ideaal zijn voor omroepverlichting. Er wordt een verscheidenheid aan geavanceerde besturingsopties aangeboden met DMX, WDMX, sACN, ArtNet, Pre-set synchronisatie en RDM-mogelijkheden voor toegang op afstand.

“Bij het ontwikkelen van onze Maverick Force-armaturen hebben we ons gericht op het vinden van de optimale balans tussen lichtgewicht ontwerp en hoogwaardige functies”, aldus Chauvet. “Hoewel verlichtingsprofessionals op zoek zijn naar kleinere armaturen voor werkpaarden, wilden we niet dat ze kwaliteit moesten opofferen voor compactheid. Met het Maverick Force 2-profiel en de Force 1 Spot hoeven ze die keuze niet te maken.”

Lees voortgang

Delen met anderen