Prolight + Sound 2022: NIEUW Performance + Production Hub

Prolight + Sound 2022: NIEUW Performance + Production Hub

Een nieuw thuis voor bedrijven en professionals uit geluidsproductie, DJ’s en digitale live performance: de première van de Performance + Production Hub op Prolight + Sound 2022 presenteert nieuwe audiotools in actie en talloze educatieve evenementen op vier dagen (26 t/m 29 april 2022). Sleutelspelers zoals Ableton, LD-Systems en Tascam tonen innovatieve hard- en softwareoplossingen. Gevestigde artiesten, waaronder Gnarly (Londen), DJ Ray-D (Frankfurt) en Joana (Berlijn) zullen inzicht geven in hun vaardigheden op het gebied van beatmaking, turntablism, recording en meer.

De ruimte in het Portalhaus aan de Messe Frankfurt wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Sample Music Festival. De makers van de community event serie zijn in het verleden actief betrokken geweest bij het Prolight + Sound programma. Met de première van de Performance + Production Hub onderstrepen de samenwerkingspartners hun engagement, waardoor de beurs meer dan ooit een hotspot is voor audioprofessionals uit alle werkvelden.

Geluidstools en creatieve start-ups

Bedrijven presenteren hun nieuwste oplossingen handson in de Performance + Production Hub, samen met de merkexperts. Het productassortiment strekt zich uit van softwaretools, mixers, sequencers en geluidsversterkingstechnologie tot DJ-apparatuur en accessoires. Tot nu toe bevestigde exposanten zijn Ableton, ADAM Hall, Alter.audio, APB Dynasonics, Dato Muziekinstrumenten, Decksaver, DJCity, Gravity, Herrmutt Lobby, Jetpack, LD-Systems, LiteConsole, Oyaide NEO, Tascam en VoicAs.

Music Production Corner

In samenwerking met Ableton, een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van digitale audio werkstations, wordt de Performance + Production Hub een centrale attractie voor muziekproducenten. Ableton-gecertificeerde docenten zullen de creatieve kracht demonstreren die ontstaat wanneer softwaretools midicontrollers en beatsequencers ontmoeten. Samen met andere partners, Tascam en GIK Audio, zal er ook een station zijn met als hoofdonderwerp ‘Field Recording’. Audio liefhebbers leren hier hoe ze geluiden van alledaagse materialen kunnen opnemen en integreren in hun mixen.

Show Stage ‘Digital Live Performance’

Op een groot ontworpen showpodium presenteren artiesten en productiespecialisten van topklasse hun vaardigheden en geven bezoekers een indruk van de verschillende varianten van digitale optredens. Alles draait om de synergie van geluid en visuele indrukken, mogelijk gemaakt door een indrukwekkende media-installatie met LED wall. De artiesten bevestigd voor het showpodium tot nu toe omvat Gnarly (live beatmaking), Pedro La Kraken (vinger drummen), Arkaei (live visuele uitvoering), Hix Boson (live remixen), Ray-D (turntablism) en de creatieve hoofden van het Soundadd-bureau (controllerism).

Experience Zone

Een state-of-the-art manier om merken effectief te presenteren: de Experience Zone geeft inzicht in de huidige trend van live sound branding. Tim Kroker, productspecialist bij Native Instruments en Alex Sonnenfeld, directeur van het Sample Music Festival, onderstrepen de creatieve potentie. Geluidsspecialisten kunnen de herkenningswaarde van een merk verhogen door het integreren van de karakteristieke geluiden van producten in muziek of het remixen van geluidslogo’s op de vlieg.

Mobile DJing

De aanstaande #herstart van de evenementenbranche maakt de weg vrij voor een grote vraag naar huwelijks-, bedrijfs- en jubileumfeesten. In dit kielzog zit de relevantie van tools en kennisoverdracht op het gebied van mobiel DJ-en in de lift. Ervaren dj’s en experts van DJWorkshop Germany presenteren hedendaagse creatieve technieken in live presentaties en geven uitleg over welke verlichting- en geluidsoplossingen helpen om van een DJ-set een indrukwekkend evenement te maken.

Jam Boxes: directe productbeleving in open sessies

In de stijl van een jamsessie kunnen bezoekers gloednieuwe tools uitproberen en samen optredens improviseren. In de Jam Box ‘Music Apps & Scratching’ zijn zowel digitale muziektoepassingen als DJ-hardware beschikbaar. Daarnaast is er de Jam Box ‘Modular System’: een walhalla voor knopdraaiers, die hier de racks en modules van bekende fabrikanten kunnen bedienen. Een focus zal liggen op het trendthema ‘Syntablism’: hierbij wordt een modulaire synthesizer gebruikt, gecontroleerd door bewegingen op een DJ-opstelling, waardoor een volledig nieuw soort geluid ontstaat.

Op www.prolight-sound.com/proaudio kunnen audioprofessionals alles te weten komen over de line-up van de Performance + Production Hub en krijg een constant bijgewerkt overzicht van de vertegenwoordigde merken. Alle verdere informatie over Prolight + Sound vind je op www.prolight-sound.com.

Fotocredit: Mathias Kutt

Lees voortgang

Delen met anderen