Prolight + Sound 2023 biedt nieuwe speciale gebieden over digitale medianetwerken en cameratechnologie

Prolight + Sound 2023 biedt nieuwe speciale gebieden over digitale medianetwerken en cameratechnologie

Prolight + Sound breidt zijn aanbod van producten en onderwerpen voor het evenement van 2023 verder uit. Met de nieuwe Future Walk biedt de show, die plaatsvindt van 25 tot 28 april in Frankfurt, een interactief gebied met een ervaringsgericht karakter, dat innovaties rond netwerksystemen voor evenemententechnologie en uitzendtoepassingen zal presenteren.

De focus ligt op netwerkgebaseerde processen die de industrie de komende jaren blijvend zullen veranderen: van productie op afstand tot apparaatonafhankelijke workflows en on-demand infrastructuren. Daarnaast viert de Kamera Hub zijn première bij Prolight + Sound. Het is een centraal aanspreekpunt voor tv-cameramannen, presenteert innovaties in de productie van bewegend beeld in gespecialiseerde tentoonstellingen en nodigt bezoekers uit voor lezingen en workshops.

Om de nieuwe speciale ruimtes te realiseren werkt Prolight + Sound intensief samen met partners uit de branche. De Future Walk wordt gecreëerd onder de professionele leiding van MakePro X, een van de toonaangevende leveranciers van krachtige besturingsconsoles voor mediatechnologie in het netwerktijdperk. Andere partners en exposanten in de regio zijn belangrijke spelers en gespecialiseerde leveranciers zoals ARRI, Broadcast Partners, Nebucast, Netorium, On Hertz, Panasonic, Teltec, Troikatronix, Universe en Zoom. De Duitse Vereniging van Camera Operators (BVFK) is verantwoordelijk voor de Kamera Hub.

Future Walk

Op meer dan 250 vierkante meter biedt het gebied in hal 11.0 vijf verschillende stations waar bezoekers de in het netwerk verdeelde systemen in actie kunnen ervaren. Bovendien zullen op alle stations systeemoverschrijdende en coöperatieve netwerken worden gedemonstreerd: de deelnemende bedrijven zullen hun componenten direct via het netwerk beschikbaar stellen en diepgaand inzicht geven in de functies, workflows en voordelen van hun oplossingen. De volgende stations zijn gepland voor de Future Walk:

Network Distributed Media Processing: Dit station is gewijd aan de combinatie van audio-, video- en menselijke besturingsinterfaces met streammanipulatieservices in het netwerk. Het laat zien hoe monolithische oplossingen kunnen worden opgesplitst in afzonderlijke componenten en weer in elkaar kunnen worden gezet in het netwerk om optimale controle te bieden.

Device Independent Workflow: Minder complexiteit en meer gebruiksvriendelijkheid. Met de Multi Target Control Layer ervaren operators maximaal gebruiksgemak. Het station laat zien hoe verschillende oplossingen kunnen worden geïntegreerd in een enkele, apparaatonafhankelijke gebruikersinterface en zo met minder inspanning kunnen worden bestuurd en bewaakt.

Hybride gebeurtenissen en productie op afstand: door IP-gebaseerde netwerken te gebruiken in plaats van bekabelde verbindingen, kunnen de componenten van een systeem vanaf elke locatie worden bestuurd. Het station toont innovatieve benaderingen om de interactie van deelnemers te vergroten, transport- en reiskosten te verlagen en werkplezier te optimaliseren.

On-Demand Infrastructuur & Service: Steeds meer on-demand services veroveren de markt en bieden een alternatief voor traditionele hardware aankopen. De investering in fysieke devices maakt zo plaats voor licentiemodellen. Op dit station leren bezoekers hoe ze hun kostentransparantie kunnen vergroten en nieuwe, professionele oplossingen kunnen testen zonder langdurige verbintenissen.

Interactive Stage en Mixed Reality Studio: het gebruik van VR-technologieën vervaagt echte en virtuele werelden en opent verbluffende nieuwe toepassingsgebieden in film en evenementen. Het station presenteert baanbrekende besturingssystemen die het podium tot leven brengen en realistische 3D-simulaties mogelijk maken in de stijl van het uit Star Trek bekende holodek.

De oplossingen die op de verschillende stations worden gepresenteerd, monden uit in de ‘Future Walk Livestream’. Het wordt geproduceerd door Nebucast, partner van de Future Walk, in een ‘transparante studio’ en is tijdens het evenement toegankelijk via internet. Elke dag is hier interessante content zoals demo’s, interviews, optredens en technologische deep dives te beleven. Daarnaast kunnen bezoekers van Prolight + Sound aanwezig zijn bij de productie van de stream, meekijken met het team en inspiratie opdoen voor innovatieve videotoepassingen.

Kamera Hub: Productoverzicht en vakkennis voor tv-professionals

Met de nieuwe Special Area in hal 11.0 geeft Prolight + Sound de productie van bewegend beeld een thuis. Het middelpunt van het gebied is de tentoonstelling ‘Look of the Future’, waar tv-professionals een overzicht kunnen krijgen van nieuwe cameramodellen voor gebruik in tv-producties en innovatieve LED-verlichtingsoplossingen. Ook onderdeel van de Kamera Hub is de ‘Speakers Area’. Hier worden dagelijks deskundige gesprekken gehouden over voor de branche relevante onderwerpen. Op het programma staan ​​lezingen over innovatieve technologieën in de tv-sector, het functieprofiel van tv-camera-operators en arbo. Ook zijn er workshops make-up, camera en belichting voor HD-producties. Ook duurzame oplossingen in de tv-operatie komen aan bod. Op het programma staat ook een workshop die de interactie van make-up met camera en licht demonstreert. Hier kunnen bezoekers ook zelf als model optreden en een professionele make-up krijgen van de bekende kunstenares Nicole Stoewesand.

Vertegenwoordigers van tal van branchegerelateerde verenigingen en organisaties nemen deel aan het BVFK-programma, waaronder de Duitse Make-up Artists Association (BVM), de Association of Independent Service Providers in the Event Industry (ISDV), de Duitse sociale ongevallenverzekering    (DGUV) en het Rundfunk Pensioenfonds. Het programma vindt plaats in de Duitse taal. In de producttentoonstelling ervaren bezoekers de nieuwste producten van gerenommeerde bedrijven als Canon, Dedo-Weigert-Film, ETC, Fiilex, Lightpower, Panasonic, ProLycht, Rosco, Sigma, Sony, Sumolight, Teltec en Video-Machinery.

Daarnaast is de Kamera Hub de thuisbasis van de beursstand van de BVFK en haar leden. Het volledige vierdaagse programma van het gebied is beschikbaar op www.prolight-sound-programm.com.

Meer informatie over Prolight + Sound vindt u op www.prolight-sound.com.

Foto: Robin Kirchner.

Lees voortgang

Delen met anderen