Prolight + Sound 2023 gewijd aan het stabiliseren van de industrie

Prolight + Sound 2023 gewijd aan het stabiliseren van de industrie

Als toonaangevende vakbeurs voor de entertainmenttechnologie-industrie gaat Prolight + Sound (25 t/m 28 april 2023) in Frankfurt vol gas om nieuwe groei te stimuleren. De beurs richt zich daarbij op een optimale productbeleving, hoogwaardige opleidingsmogelijkheden – en op het proactief samenbrengen van bedrijven met de belangrijkste doelgroepen.

Business, netwerken en directe productbeleving: dat is Prolight + Sound 2023. “Onze missie is om een ​​plek te creëren waar de industrie zich thuis voelt en waar geweldige ideeën voor de toekomst van de evenementeneconomie ontstaan. Bij Prolight + Sound toont de industrie haar enorme relevantie: als een belangrijke economische sector, als aanjager van culturele diversiteit, als een opwindend werkterrein voor creatieve denkers en visionaire meesterbreinen”, zegt Mira Wölfel, Director Prolight + Sound. De vraag naar een allesomvattende, internationale vakbeurs voor alle gebieden van evenemententechnologie wordt weerspiegeld in de grote belangstelling van de bedrijven.

Talrijke hoofdrolspelers uit een grote verscheidenheid aan segmenten hebben hun deelname al aangekondigd, waaronder ADJ, Adam Hall, Area Four Industries, Artthea Bühnentechnik, ASM Steuerungstechnik, AV Stumpfl, Ayrton, Bütec, Cast, Chainmaster, Chauvet, Chemtrol Division, Clay Paky, ComputerWorks, DAS Audio, Dataton, Elation, ETC, Eurotruss, Focon, Gala Systems, Gerriets, GLP, Highlite International, HOF, Igus, InEar, JB-Lighting, Kling & Freitag, KS Audio, Kvant, L-Acoustics, Lawo, Lightpower, Link, LMP Lichttechnik, MA Lighting, Meyer Sound, Osram, Riedel, Ritter Maschinen, Robe, SBS Bühnentechnik, SGM, TAIT, TMB en Waagner-Biro.

Een zeer positieve ontwikkeling is te zien in het segment theater- en podiumtechniek, dat de afgelopen jaren een belangrijke groeipijler van de show is geworden.

Technologische innovaties

Prolight + Sound presenteert alle technologische innovaties die bijzondere bezoekerservaringen creëren en van een evenement een spectaculaire happening maken: of het nu op concertpodia, in opera’s en theaters, in clubs of in musea, pretparken en merkwerelden is. Het toont ook oplossingen voor studio- en uitzendomgevingen. Het doel is om samen met de industrie weer te groeien in alle segmenten en het beursportfolio voortdurend uit te breiden.

Qua halindeling rekent de beurs op consistentie. Hal 11 richt zich op producten voor geluidsversterking, studio-, opname- en productietechnologie, evenals media- en cameratechnologie. Hal 12 biedt onderdak aan bedrijven in de verlichtings- en theatersector, maar ook aan projectie- en displaytechnologie, maar ook aan evenementenservices, apparatuur en planning. Daarnaast is er het Portalhaus met innovaties op het gebied van dj’s en digitale live-optredens, evenals verschillende audio-demoruimtes. Op het openluchtterrein kunnen bezoekers buitenoplossingen voor geluidsversterking en LED-technologie en mobiele podia in actie ervaren.

Alles voorzien voor de perfecte mix

Met een verscheidenheid aan gespecialiseerde presentatie- en programmaformaten onderstreept Prolight + Sound het belang van het audiosegment als pijler van het evenement. Nieuw op dit gebied is het ProAudio College, dat in samenwerking met de onderwijsinstelling van de Duitse Tonmeisters Vereniging (BiW-vdt) tot stand komt. Op alle vier de beursdagen biedt het eersteklas workshops en seminars voor audioprofessionals en voor geïnteresseerde nieuwkomers in de live- en studiosector. Na het bijwonen van de seminars ontvangen de deelnemers een schriftelijke bevestiging als bewijs van de opgedane kennis.

Waardevolle knowhow voor professionals

Tegen de achtergrond van turbulente ontwikkelingen zijn beroepskwalificaties en bijscholing van enorm belang. Zo lanceert Prolight + Sound 2023 een nog uitgebreider educatieprogramma.

Op de Main Stage in Hal 11 geven experts op alle vier de dagen impulsen over actuele branchethema’s. Een bijzondere focus ligt op duurzame oplossingen. Daartoe heeft de EVVC e.V. (Vereniging van Europese Evenementencentra) een speciaal programma dat onder andere laat zien hoe hulpbronnenbesparende evenementoperaties kunnen bijdragen aan kostenreductie.

Op het Theater + Lichtpodium zullen productexperts en gerenommeerde licht-, podium- en decorontwerpers inzicht geven in de technologische trends van de toekomst. Een ander vast onderdeel van het evenement is de Prolight + Sound Conference: in nauwe samenwerking met de VPLT e.V. (Vereniging van Media- en Eventtechnologie) biedt geconcentreerde vakkennis uit de branche, voor de branche.

Future Hub

Met de Future Hub in Hal 11.0 wordt de inzet voor jonge talenten in de branche nog meer zichtbaarheid gegeven bij Prolight + Sound. Het gebied bundelt content voor de professionals van vandaag en morgen. Hier presenteren creatieve start-ups, bedrijven met vacatures en onderwijsinstellingen met gespecialiseerde eventopleidingen zich. Daarnaast keert de Toekomsttalentendag in 2023 terug naar Prolight + Sound.

Op vrijdag 28 april nodigt de themadag zowel stagiaires en studenten als alle geïnteresseerde nieuwkomers uit. Het biedt een scala aan lezingen over carrièrescenario’s in de evenementenbranche, netwerkevenementen met exposerende bedrijven, rondleidingen achter de schermen en nog veel meer.

Fotocredit: Robert Kirchner

Lees voortgang

Delen met anderen