Prolight + Sound stelt podium- en theatertechnologie centraal in 2021

Prolight + Sound stelt podium- en theatertechnologie centraal in 2021

Met volle inzet de crisis het hoofd bieden: van 13 tot 16 april 2021 biedt Prolight + Sound voor het eerst sinds de lockdown de mogelijkheid voor productpresentatie en persoonlijke ontmoetingen in de entertainmenttechnologie-industrie. Na positieve ontwikkelingen in de afgelopen jaren breidt Messe Frankfurt het productsegment ‘ProStage’ uit, dat de gehele sector van theater- en podiumtechnologie omvat, om een ​​centraal thema van het evenement te worden. Hierdoor krijgt het een bijzonder hoge prioriteit bij het werven van exposanten en bezoekers en bij het seminarieprogramma van de beurs.

ProStage

Het productsegment ‘ProStage’ omvat alle oplossingen voor succesvolle podiumproducties. Het spectrum van exposanten die al hebben aangegeven deel te nemen, omvat leveranciers van podiummachines, controlesystemen, automatisering en apparatuur zoals Alfa System, Artthea Bühnentechnik, ASM Steuerungstechnik, Bosch Rexroth, BEO Trekwerk, Bühnenbau Schnakenberg, Bütec, Chain Master, Chemtrol, Conductix- Wampfler, Decima, Fülling & Partner, Gala Stage Mechanical Systems, Gerriets, Gross Funk, Harlequin Deutschland, Maquinas Iberica, Movecat, SBS Dresden, ShowTex, Svetlost teatar, TAIT, Waagner-Biro en Wahlberg.

Licht- en geluidssector

Daarnaast zijn er tal van bedrijven uit de licht- en geluidssector die oplossingen bieden voor theaterproducties, waaronder Adam Hall, Audio-Technica, Ayrton, Chauvet, Clay Paky, Elation, FBT, Focon Showtechnic, GLP, JB-Lighting, Klotz, KS Beschallungstechnik, Link, LMP Lichttechnik, Microtech Gefell, Mipro, Peavey, Robe, SGM Deutschland en nog veel meer.

Seminarprogramma

Naast de productpresentaties is het seminarprogramma een steunpilaar van Prolight + Sound. De spil van het seminarieprogramma is het middelpunt, simpelweg ‘THE STAGE’ genoemd in hal 3.0, waar exposanten de mogelijkheid hebben om hun merken te presenteren in productdemonstraties, lezingen en workshops en om in contact te komen met professionals uit de industrie. Tegen de achtergrond van het thema ‘ProStage’ richt het programma zich op innovatieve oplossingen voor toneelproducties. “Op het podium komt alles samen. Vrijwel alle beroepen van de live-entertainmentindustrie zijn betrokken bij uitgebreide theaterproducties – een grote verscheidenheid aan technische oplossingen moet als een klok met elkaar samenwerken. In deze context vormen podiumproducties een hoofdthema voor het lezingenprogramma op THE STAGE”, zegt Mira Wölfel, directeur Prolight + Sound. “We zijn trots op het vertrouwen dat bedrijven in deze moeilijke tijden stellen. De zeer verheugende reacties van exposanten laten zien dat de branche zich goed georganiseerd wil blijven presenteren, wil netwerken en economisch hoopvolle signalen wil afgeven. hiervoor bieden we een platform dat optimaal is aangepast aan de huidige uitdagingen.”

Messe Frankfurt heeft een uitgekiend beschermings- en hygiëneconcept ontwikkeld voor een veilig en soepel verloop van de beurs op het beursterrein. Dit is afgesproken met de verantwoordelijke overheid en kan flexibel worden aangepast aan eventuele wijzigingen. Hoekstenen van het concept zijn onder meer: ​​een ruim halontwerp met minimaal vijf meter brede gangpaden, naleving van afstandsregels, inclusief passende scheidingswanden en vloermarkeringen, duidelijk geregelde ticketing met volledige registratie, en intensievere reiniging en voorziening van adequate desinfectiemogelijkheden. Daarnaast worden de hallen tijdens het evenement continu van frisse lucht voorzien.

NIEUW: Hosted Buyer-programma

Een andere nieuwe functie in 2021 is een Hosted Buyer-programma. Samen met grote exposanten identificeert Messe Frankfurt internationale topkopers, met name uit de theater- en podiumtechnologie. Deze kopers krijgen gratis vluchten en hotelaccommodatie, evenals gratis toegang tot het evenement op alle dagen van de beurs. Op deze manier dragen de organisatoren bij aan een verdere verhoging van de bezoekerskwaliteit bij Prolight + Sound – en daarmee ook aan het stimuleren van business voor een succesvolle doorstart van de sector. Kijk voor meer informatie op www.prolight-sound.com.

Fotocredit: MesseFrankfurt – Robin Kirchner

Lees voortgang

Delen met anderen