Proteus Rayzor 1960™ high-output LED wash en FX light nu leverbaar

Proteus Rayzor 1960™ high-output LED wash en FX light nu leverbaar

Lichtontwerpers wenden zich vaak tot de Proteus Rayzor 760™, Elation’s populaire LED wash, mid-air en speciaal effectlicht in één. De grote krachtige broer, de Proteus Rayzor 1960 ™, is nu ook beschikbaar. Met de kracht om langeafstandstoepassingen aan te kunnen, maakt de Proteus Rayzor 1960 deel uit van Elation’s marktleidende Proteus-lijn van IP65-armaturen voor gebruik onder ‘minder ideale’ omstandigheden en in elke omgeving.

De Proteus Rayzor 1960 is het helderste IP65-armatuur in zijn klasse. Aangedreven door 19x 60W RGBW LED’s – allemaal onafhankelijk regelbaar – produceert het armatuur een intense en goed gedefinieerde straal van meer dan 18.000 lumen. Het kan tot 5 graden inzoomen voor een zeer smalle gecollimeerde bundel of wijd uitspreiden tot 55 graden voor een gelijkmatige podiumdekking. Een unieke ‘Zoom Overdrive’ zorgt ervoor dat de zoom voorbij het smalste punt van het optische systeem kan bewegen, waardoor extreem smalle gecollimeerde bundels worden geleverd voor indrukwekkende luchteffecten en extra punch.

Kleurenmenging

De RGBW-kleurenmenging van het apparaat biedt een breed scala aan verzadigde kleuren en pasteltinten en een aantal unieke kleurenmacro’s zijn inbegrepen voor programmeergemak. Het armatuur wordt geleverd met een selectie van lineaire kleurtemperatuur-voorinstellingen van 2.700-8.000K, wat in combinatie met de overvloed aan kleurmogelijkheden de Proteus Rayzor 1960 tot een uitstekende kleurafstemmingseenheid maakt. Het dimmen van de LED-engine is soepel en traploos met variabele 16-bits dimcurve-modi die beschikbaar zijn voor elke toepassing.

Face FX / SparkLED

Met zijn 19 cellen en frontlens met een grote diameter kunnen ontwerpers de individuele pixelcontrole gebruiken om een ​​verscheidenheid aan esthetisch unieke eye candy-looks te creëren. Een ontwerpelement dat elk podium siert en er geweldig uitziet op de camera. De oversized frontlenzen creëren een groot oppervlak dat wordt verbeterd door Elation’s exclusieve SparkLED™-technologie, hetzelfde SparkLED-systeem dat u aantreft in Elation’s Rayzor 760- en Rayzor Blade-reeksen.

SparkLED heeft 76 individuele 2W witte LED’s ingebed in de frontlenzen die kunnen worden geanimeerd via interne effecten of via DMX. Het sprankelende effect kan ook als een op zichzelf staand effect werken, waardoor ontwerpers de kans krijgen om inactieve ruimte te vullen met iets meer inspirerends. SparkLED is uniek voor Elation-armaturen en kan worden bestuurd via de verlichtingsconsole of wordt aangestuurd door een groot aantal interne FX-patronen.

Energieke uitstraling

Naast zijn krachtige wash en verbluffende mid-air en verbeterde effecten biedt de Proteus Rayzor 1960 continue 360-graden pan- en tilt-rotatie, nog een laag dynamisch effect van dit veelzijdige armatuur. Het apparaat kan continu en met variabele snelheden draaien om elke show een energieke uitstraling te geven.

Door de krachtige LED-output te combineren met SparkLED en tegelijkertijd de 360°-beweging te gebruiken, ontstaat er een veelheid aan ontwerpmogelijkheden, van brede podiumwashes of mid-air beams tot subtielere effecten voor het genereren van stemmingen, zowel off- als on-camera, binnen of buiten. De Proteus Rayzor 1960 biedt professionele bediening en IP-gecertificeerde verbindingsfuncties en tilt niet alleen podium- en productieontwerpen naar een nieuw niveau. Het doet het ook in een onopvallende vorm, aangezien hij slechts (LxBxH) 14,6 x 18,4 x 22,9 inch (370 x 468 x 582 mm) is.

Lees voortgang

Delen met anderen