Providence haalt d&b Group binnen

Providence haalt d&b Group binnen

d&b Group, de marktleider in professionele audiosystemen en leverancier van AVLM-oplossingen, kondigt een grote investering aan door Providence, een vooraanstaand private equity-bedrijf dat gespecialiseerd is in groeigerichte investeringen in media, communicatie, onderwijs en technologie. Met de steun van Providence is d&b van plan om zijn wereldwijde marktleidende positie in de professionele audiomarkt verder te versterken en tegelijkertijd zijn capaciteiten in de sector van audiovisuele, verlichtings- en mediaoplossingen (AVLM) verder te integreren.

Providence heeft een staat van dienst op het gebied van investeringen in bedrijven die technologie en ervaringen van wereldklasse leveren. Als onderdeel van de transactie verwerft het managementteam van d&b ook een belang in het bedrijf, waardoor leiderschap op lange termijn en strategische continuïteit worden gegarandeerd. De partijen zijn overeengekomen om geen details van de transactie bekend te maken, en de afronding van de transactie is afhankelijk van goedkeuring door de relevante antitrustautoriteiten.

Toonaangevende leveranciers

Opgericht in 1981 en gevestigd in Backnang, Duitsland, is d&b een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van professionele premium audiotechnologie (‘d&b audiotechnik’) en heeft het bedrijf de afgelopen jaren uitgebreid naar geïntegreerde AVLM-oplossingen (‘d&b solutions’). Sinds de overname van het bedrijf door de toonaangevende private-equityfirma Ardian, de vorige eigenaar van d&b, in 2016, is de omzet verdrievoudigd. Ook het aantal medewerkers is sterk gestegen van 350 in 2016 naar een wereldwijd team van meer dan 1.000 met vestigingen in grote steden over de hele wereld.

Amnon Harman, CEO d&b Groep: “De wereldwijde groeitrend voor evenementen, concerten en grote evenementen zet zich onveranderd voort na een noodgedwongen pauze als gevolg van de COVID-19-pandemie. Dit gaat gepaard met de toenemende professionalisering en digitalisering van deze evenementen en daarmee een toenemende behoefte aan professionele evenementtechnologieën. Als een van ‘s werelds toonaangevende systeemaanbieders voor audiotechnologie en geïntegreerde audio-, video-, licht- en mediaoplossingen (AVLM) met een uitgebreid portfolio van hardware- en softwaretechnologieën, zijn we perfect gepositioneerd om verder marktaandeel te winnen. Ardian heeft bewezen een betrouwbare zakenpartner van de afgelopen jaren te zijn. Dankzij hun niet-aflatende steun, vooral tijdens de pandemie, hebben we kunnen innoveren tijdens deze crisisperiode en er sterker uit kunnen komen. We kijken ernaar uit om onze succesvolle reis met Providence voort te zetten en onze samenwerking te versterken wereldwijde positie als leider in professionele audio en geïntegreerde AVLM-oplossingen.”

Robert Sudo, algemeen directeur Providence: “d&b draagt ​​de kenmerken van een klassieke investering in Providence – het is een bedrijf met innovatie als kern, duidelijk marktleiderschap en loyale klanten. Het gepassioneerde team van d&b heeft de industriestandaarden vooruitgeschoven en gedefinieerd en de verwachtingen van de klant de afgelopen vier decennia overtroffen. Wij geloven dat d&b zijn groeitraject zal voortzetten door spectaculaire ervaringen te bieden aan publiek over de hele wereld. Met onze solide staat van dienst op het gebied van investeringen in live-entertainment- en technologiebedrijven, zijn we ervan overtuigd dat Providence de ideale partner is om d&b te ondersteunen en we kijken ernaar uit om samen te werken met Amnon en zijn enorm getalenteerd team om onze gedeelde visie voor het bedrijf uit te voeren.”

Andrew Tisdale, Senior Managing Director Providence: “De behoeften van klanten op het gebied van live-entertainment worden steeds complexer, wat de adresseerbare kansen van d&b heeft uitgebreid. We waren onder de indruk van het gepassioneerde managementteam van d&b en met de middelen en het netwerk van Providence zijn we toegewijd om het strategische plan van d&b te ondersteunen.”

Dr. Alexander Friedrich, Managing Director Buyout, ARDIAN en Stefan Kappis, Director Buyout, ARDIAN: “We willen Amnon Harman en zijn team bedanken voor hun harde werk, niet-aflatende inzet en vooral het vertrouwen dat ze de afgelopen zeven jaar in ons hebben gesteld. d&b heeft een uitstekende bedrijfscultuur die wordt belichaamd door elke medewerker. “De bijdrage van alle d&b-collega’s is essentieel geweest voor het succes van de Groep, waaronder een aanzienlijke groei, een strategische transformatie en een sterke internationale positionering. We zijn er trots op dat we d&b samen op deze reis hebben begeleid en we wensen het hele team en Providence het allerbeste voor het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf.”

Lees voortgang

Delen met anderen