RCF ART 7 MK5: nieuwe actieve draagbare luidsprekerserie ‘The ART of sound’, opnieuw gedefinieerd

RCF ART 7 MK5: nieuwe actieve draagbare luidsprekerserie ‘The ART of sound’, opnieuw gedefinieerd

RCF timmert alweer dertig jaar aan de weg om muziek via draagbare oplossingen naar de massa te brengen. Het doel was naar eigen zeggen eenvoudig maar ambitieus: lichtgewicht actieve luidsprekers ontwerpen die niet alleen draagbaar zijn, maar ook geluidskwaliteit leveren die voorheen beperkt bleef tot lompe, zware luidsprekers.

De meest gevierde creatie van de fabrikant, de 7 Series ART, bevindt zich inmiddels in de vijfde generatie. Met trots onthult het merk nu die nieuwste uitvoering. De ART 7 MK5 moet, voortbouwend op de nalatenschap van zijn voorgangers, de luisterervaring naar een hoger niveau tillen met verbeterde transducers, minder vervorming, verbeterde DSP en nieuwe functionaliteiten.

ART opnieuw gedefinieerd dankzij innovaties

Met een opmerkelijk full-range geluid en uitstekende basweergave zijn de kasten uit de ART 7 Serie ontworpen voor live-producties en actieve muzikanten. Dankzij de lichtgewicht polypropyleen kast met interne versteviging zijn ze gebouwd voor maximale sterkte.

Hi-Tech aan boord

Het topgeluid uit die lichtgewicht, draagbare behuizing wordt verzorgd door klasse-D eindversterkers zonder ventilatoren in combinatie met de geïntegreerde DSP. Geavanceerde FiRPHASE- en XBOOST-algoritmes optimaliseren de dynamiek, het bereik en fasepatronen, waardoor de laagst hoorbare frequentie wordt bereikt met behoud van de algehele balans.

Superieure transducers

De ART 7-modellen zijn uitgerust met hoogwaardige transducers. Het nieuwe 1,75″ ontwerp van de spreekspoel (voice coil) vermindert vervormingen en verbetert de robuustheid, terwijl de waveguide met constante directiviteit zorgt voor een perfecte dekking van het luistergebied en een perfecte continuïteit in samenspel met de woofer. De ART 932-A, 935-A en 945-A zijn uitgerust met zuiver titanium compressiedrivers en neodymium magneten.

Bewezen partner voor muzikanten

De ART 7 kan worden gebruikt als hoofdsysteem of als vloermonitor. Deze flexibiliteit maakt het een slimme keuze voor een breed scala aan live geluidstoepassingen, zowel voor maximale prestaties bij intensief gebruik tijdens een tour als bij de vele denkbare mogelijkheden voor bevestigingen aan palen, wanden en truss-toepassingen, met dank aan de vele beschikbare montagemogelijkheden.

De ART 7 serie actieve luidsprekers van RCF is verkrijgbaar in 7 maten, met 8” tot 15″ wooferconussen, en is geschikt voor een brede variatie aan locaties en evenementen. De elegant ontworpen ART 7 kasten bieden een responsief laag en een briljant dynamisch bereik die een natuurlijk geluid leveren op ieder volume.

Lees voortgang

Delen met anderen