RCF ART 9-serie maakt een enorme sprong voorwaarts in audiotechnologie

RCF ART 9-serie maakt een enorme sprong voorwaarts in audiotechnologie

ART 9 zet een nieuwe standaard in professionele audio met zijn innovatieve elektro-akoestische ontwerp en extreme veelzijdigheid, en levert geweldige prestaties in een robuuste, tourklare kast. ART 9 is een betrouwbare audio-oplossing die kan worden gebruikt als hoofdgeluidssysteem, invulluidspreker of podiummonitor.

25-jarige geschiedenis

RCF viert een 25-jarige geschiedenis van ART-luidsprekers door de negende generatie van de serie te introduceren, met een strak, nieuw ontwerp en 6 actieve luidsprekermodellen om uit te kiezen. Alle modellen delen de best-in-class 2.100 Watt tweekanaals Klasse-D-versterker met geavanceerde DSP-verwerking. De ART 9-serie is gemaakt met muziek in het achterhoofd en vervaardigd door RCF in Italië voor een optimale bouwkwaliteit.

Extreem hoge geluidsdrukniveaus

Nu 50% krachtiger dan eerdere modellen, beheert ART 9 extreem hoge geluidsdrukniveaus. De versterker is energiezuinig waardoor er geen koelventilator nodig is. Het circuit is bevestigd aan een solide aluminium warmtewisselaar aan de achterkant van de unit zonder bewegende delen. Prestatieverbeteringen worden verzekerd door nieuwe RCF-transducers, met geavanceerde materialen zoals Kapton, Titanium en Neodymium. De nieuwe 1,75-inch compressiedriver met Polyimide-Kapton-dome is voorzien van een nieuwe bindingstechnologie en versterkte ribben die hem 10 keer duurzamer maken dan eerdere modellen. Nieuw ontworpen woofers krijgen meer stabiliteit bij hoge stromen, met minder vervorming. Elk wooferontwerp wordt getest met een continu signaal van 200 uur om de transducer op extreme niveaus te belasten.

Nieuwe TRW

Het innovatieve elektro-akoestische ontwerp van ART 9 ligt in de behuizing van de luidspreker. De nieuwe True Resistive Waveguide (TRW) is het resultaat van verschillende verfijningen in het ontwerp van zowel de transducers als de geventileerde poorten met Finite Element Analysis en constante metingen in RCF-echovrije kamers. TRW bootst een resonantievrije pure resistieve belasting na, waardoor de hoogfrequente vervorming van een klassieke hoorn wordt verminderd. Met zijn asymmetrische akoestische uitstraling zorgt de dekkingshoek van de golfgeleider voor een constante gerichtheid op het hele luistergebied met een uitgebalanceerd stereopanorama.

Harmonie

Deze componenten werken in harmonie met twee RCF-exclusieve DSP-algoritmen, één voor fase-linearisatie en crossoverontwerp, de andere voor wooferexcursiebeheer. FiRPHASE, een superieure digitale FiR-technologie, zorgt voor een coherente distributie van geluid zonder fasevervormingen, waardoor minimale latenties naar het systeem worden gegarandeerd. Met de gepatenteerde FiRPHASE-technologie, de nieuwe vorm en de plaatsing van de geventileerde poorten, fungeert de luidspreker nu als een enkele bron voor een echt geluidsbeeld. De woofer-excursiebeheerfunctie, Bass Motion Control, werkt door een volledige kaart van het dynamische gedrag van de transducer te creëren, om een ​​aangepast algoritme te genereren dat alleen overexcursies beperkt. Dit geeft totale vrijheid van signaalweergave, waarbij zowel hoogdoorlaatfilters als grootbandbegrenzers worden vermeden. De luidspreker mag nu het ingangssignaal op alle volumeniveaus voor het hele hoorbare spectrum reproduceren, waarbij alle nuances van de muziek behouden blijven met een diepe, gedetailleerde basrespons.

Radicaal nieuw constructieconcept

De strakke zwarte kast maakt gebruik van een speciaal polypropyleen composietmateriaal met een radicaal nieuw constructieconcept. RCF’s M-Brace interne versterkingsontwerp verbindt vier zijden van de behuizing met de versterker, waardoor vervorming voor een volledig inert lichaam wordt voorkomen, met verbeterde akoestische demping, zelfs bij maximale volume-instellingen. M-brace presteert ook uitzonderlijk goed voor een grotere weerstand tegen mechanische belasting.

De ART 9 is gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren met ergonomische handgrepen aan beide zijkanten en de bovenkant. De onderkant is voorzien van een stalen paalvoet voor montage op een statief of subwooferpaal. Elk model kan ook worden gevlogen, aan de muur of op een truss worden gemonteerd met behulp van meerdere M10-ophangpunten en speciale accessoires.

Zes nieuwe modellen

De ART 9-serie bestaat uit zes nieuwe modellen, variërend van 10″ tot 15″ woofers en delen dezelfde 2100 Watt eindversterker. ART 945-A is het grootste, krachtigste model van de serie en levert een indrukwekkende 135 dB max SPL met een 4″ titanium compressiedriver en een neodymiumwoofer die tot 45 Hz gaat. De ART 935-A en ART 932-A kunnen respectievelijk 134 dB max SPL en 133 dB SPL produceren, die dezelfde 3″ titanium compressiedriver delen. De uitzonderlijke helderheid en minimale vervorming van de nieuwe Kapton-driver van de ART 915-A, ART 912-A en ART 910-A heeft een opmerkelijke SPL en vermogen-gewichtsverhouding.

Evolutie

De ART 9-serie is een evolutie van het ART-luidsprekerconcept en een revolutie in professioneel draagbaar geluid. RCF biedt een nieuwe standaard in pro audio met een opmerkelijk elektro-akoestisch ontwerp en professionele veelzijdigheid, allemaal verpakt in een solide, tourklare kast die ook geschikt is voor krachtige installatietoepassingen.

www.rcf.it/art9

Lees voortgang

Delen met anderen