RCF sponsort PAcalculate app-update met subwoofer array-modellering

RCF sponsort PAcalculate app-update met subwoofer array-modellering

RCF presenteert PAcalculate-versie 1.3.2, een Android- en iOS-app voor mobiele telefoons of tablets met meer dan 30 rekenmachines, referentie-informatie en hulpprogramma’s voor geluidsversterking en verlichtingsprofessionals.

De nieuwe versie beschikt over in-line en broadside subwoofer array rekenmachines. De eerste maakt simulatie mogelijk van end-fire en gradiëntarrays, inclusief een obscure topologie met 4 elementen die oorspronkelijk werd voorgesteld door Harry Olson. Het brede gedeelte is voorzien van onafhankelijke mechanische en elektronische boogvorming en besturing, met de mogelijkheid om een ​​gradiëntlijn of meerdere eindvuurlijnen toe te voegen, een type subwooferconfiguratie dat wijdverbreid is geworden om een ​​brede uniforme subwooferdekking te bereiken met verminderde podiumlekkage.

Frequentieresponsgrafieken (voor-naar-achterverhouding en reacties vanuit meerdere hoeken), een isobar-weergave, polaire plots en dekkingskaarten bieden een uitgebreide reeks afbeeldingen voor een inzichtelijke analyse van ontwerpalternatieven. Tot 96 elementen (geluidsbronnen) kunnen worden gesimuleerd, 48+48 in L/R-modus. Er wordt een tabel weergegeven met coördinaten en instellingen (vertraging, polariteit) die ter referentie per e-mail kunnen worden verzonden. Een voettekst waarschuwt de gebruiker als de specifieke configuratie vertraging vereist bij het afstemmen bovenop de berekende resultaten (zoals voor gradiëntarrays).

Speciale tool

De speciale tool helpt naar verluidt om snel en gemakkelijk resultaten te krijgen. Als u bijvoorbeeld elektronische en mechanische besturing wilt vergelijken, hoeft u alleen maar de hoek in te voeren in het rotatie-invoerveld van de broadside array-calculator om resultaten voor de eerste te krijgen en vervolgens op een keuzerondje te klikken om over te schakelen naar de resultaten voor de laatste. De eenvoudige gebruikersinterface moedigt ook ‘wat als’-experimenten aan, zoals het uitproberen van verschillende uitspoorhoeken in links/rechts-implementaties. Instellingen kunnen zo worden gecombineerd dat de gebruiker bijvoorbeeld een L/R-opstelling kan simuleren met twee broadside-arrays die elektronisch worden gebogen (met behulp van vertraging), maar ook mechanisch worden gestuurd en aangevuld met een gradiëntlijn.

Ontwikkelaar Joe Brusi van Brusi Acoustics, een adviesbureau voor elektro-akoestiek en een onafhankelijk laboratorium voor luidsprekertests gevestigd in Valencia, Spanje, merkt op: “RCF en PAcalculate gaan ver terug, aangezien ze de allereerste sponsor waren voor de app, dus ik ben vereerd om zo’n gerespecteerd logo te zien op de meest opwindende update sinds het voor het eerst werd gelanceerd in 2014.”

PAcalculate is gratis te downloaden. De app ondersteunt 8 verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Italiaans en Chinees (de grootste gebruikersgroep van de app).

Play Store (Android-telefoons en tablets)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PAcalculator

App Store (Apple iOS- en iPadOS-apparaten)

https://itunes.apple.com/us/app/pacalculate/id793460437

Lees voortgang

Delen met anderen