Riedel breidt portfolio van video-oplossingen uit

Riedel breidt portfolio van video-oplossingen uit

Riedel Communications presenteert een omvangrijke uitbreiding van de MediorNet-productfamilie. Met 13 nieuwe hardware producten en negen nieuwe software-apps voor decentrale routing, verwerking en multiviewing is MediorNet nu beter dan ooit uitgerust voor toepassingen in SDI-, IP- en hybride productieomgevingen.

Eerste nieuwe hardware-innovatie

Met MediorNet MicroN UHD had Riedel de eerste nieuwe hardware-innovatie die de grote broer van de bekroonde MicroN-oplossing voor videotransport en -verwerking onthulde. Voortbouwend op Riedels concept van door software gedefinieerde en gedistribueerde hardware, breidt MicroN UHD het MediorNet-platform uit met meer bandbreedte, meer I / O en meer rekenkracht. Dankzij 12G-SDI-interfaces biedt het nieuwe knooppunt native ondersteuning voor UHD-signalen en concentreert het tot 48 videosignalen in slechts 1RU met 400G backbone-connectiviteit.

Nauwe samenwerking

De nauwe samenwerking tussen de Riedel-teams uit Wuppertal en Montreal (voorheen Embrionix) resulteerde in de MediorNet-productlijnen MuoN, VirtU en FusioN. Deze nieuwe verwerkingsmodules zijn gebaseerd op innovatieve, ultracompacte SFP-technologieën en ronden het Riedel-videoportfolio af met volledige IP-oplossingen.

Radicale veranderingen

“Sinds Embrionix eind vorig jaar bij de Riedel-familie kwam, hebben we intensief gewerkt om hun krachtige technologieën te integreren in ons videoproductportfolio. Maanden van hard werken resulteren in deze flexibele en krachtige producten die de distributie en verwerking van signalen in de uitzend- en evenementenmarkt radicaal zullen veranderen”, aldus Thomas Riedel, CEO van Riedel Communications. “We zijn erg trots op deze teamprestatie en zijn verheugd dat we onze visie voor de toekomst van videonetwerken kunnen presenteren met de MuoN-, VirtU- en FusioN-serie.”

Innovatieve MuoN SFP-technologie

Het hart van de nieuwe MediorNet-producten is de innovatieve MuoN SFP-technologie. MuoN SFP’s zijn inplugbare gateway- en verwerkingsmodules in een unieke compacte vormfactor die kan worden gebruikt in VirtU-frames of COTS IP-switches. De software gedefinieerde MuoN-hardware is verkrijgbaar met een selectie van I / O-configuraties, waaronder BNC, glasvezel of HDMI. Deze kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan verschillende apps. Een simpele wijziging in de softwarelicentie transformeert de SFP’s in up / down / cross converters, JPEG-2000 / XS-De / encoders, audio routers of multiviewers.

 Videoportfolio

Het videoportfolio van Riedel wordt ook uitgebreid met de VirtU- en FusioN-productlijnen. Het VirtU IP-kernplatform concentreert een groot aantal Riedel MuoN SFP-processors in slechts 1RU en kan dienen als een bulkgateway en verwerkingseenheid. Met de FusioN-serie introduceert Riedel ook drie compacte signaalverwerkingsapparaten die kunnen worden geconfigureerd met verschillende software-apps. Vanwege hun laag stroomverbruik kunnen FusioNs dicht bij signaalbronnen worden geplaatst, waardoor efficiëntieverbeteringen in elke productieomgeving worden gegarandeerd.

Filosofie

“Al deze veelzijdige nieuwe apparaten zijn verenigd door twee belangrijke kenmerken die vanaf het begin onze filosofie voor media-infrastructuren hebben bepaald: ze zijn gedistribueerd en ze zijn software gedefinieerd”, zegt Jan Eveleens, Director Business Development bij Riedel Communications. “Met deze nieuwe oplossingen, die een breed scala aan verschillende functies en toepassingen omvatten, kunnen we onze klanten een nog uitgebreidere migratiestrategie naar de IP-wereld bieden.”

Technologisch leiderschap

Naast nieuwe software-gedefinieerde hardware heeft Riedel ook een aantal gloednieuwe apps gelanceerd voor up / down / cross-conversie, codering / decodering, audiorouting en multiviewing, evenals een aantal IP-gateway-apps. “De intensieve samenwerking tussen de teams in Montreal en Wuppertal heeft al voor sterke synergiën gezorgd. Onze teams en technologieën passen echt perfect bij elkaar – en deze productlancering is daar een overweldigend bewijs van”, aldus Renaud Lavoie, Managing Director van Riedel Montreal. “De nieuwe productlijnen onderstrepen Riedels claim op technologisch leiderschap en zullen de positie van het bedrijf als wereldspeler op de videomarkt verder versterken.”

Lees voortgang

Delen met anderen