Riedel Communications breidt wereldwijde aanwezigheid uit met nieuwe technologiehub in het hart van Berlijn

Riedel Communications breidt wereldwijde aanwezigheid uit met nieuwe technologiehub in het hart van Berlijn

Riedel Communications heeft vandaag de oprichting aangekondigd van zijn nieuwste Engineering Hub, de “Technology Hub Berlin”, gelegen bij Checkpoint Charlie. Deze uitbreiding – waarmee de bestaande hubs in Wuppertal, Eisenberg, Wenen, Zürich, Montreal en Porto worden aangevuld – onderstreept Riedels toewijding aan het bevorderen van R&D-activiteiten voor de omroep- en evenementenindustrie.

Elke hub richt zich op specifieke aspecten van engineering en innovatie, met een sterke nadruk op aanpassing aan veranderingen in de sector, zoals de transitie naar IP-gebaseerd transport van mediasignalen in de omroepindustrie. De Technology Hub Berlin zal de ontwikkeling van toekomstgerichte, geavanceerde audiosystemen stimuleren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van voormalige werknemers van Jünger Audio. Dat bedrijf verkocht in 2019 een deel van zijn divisies aan Riedel en staat bekend staan ​​om zijn uitgebreide ervaring in het vervaardigen van technologisch geavanceerde digitale audioprocessors en algoritmen voor liveproductie, televisie, radiostations en streamingdiensten. Het Innovation Lab van de hub, aangedreven door creatieve talenten, leidt productinnovatie op het gebied van softwaregebaseerde mediaverwerking, netwerken, virtualisatie en implementatie met zijn inventieve ideeën en voorlopige ontwikkelingen.

Bovendien huisvest de Technology Hub Berlin een toegewijd systeemingenieursteam dat zich richt op de definitie, systeemsimulatie en ontwikkeling van draadloze communicatieoplossingen van de volgende generatie. Met een huidig ​​team van acht professionals is de hub actief op zoek naar internationale talenten om zich bij haar gelederen te voegen in de levendige en cultureel rijke hoofdstad van Duitsland. Het kantoor, ontworpen om plaats te bieden aan maximaal 15 personen, wil een centraal punt worden voor talent in verschillende specialismen en zo de productinnovatie bij Riedel stimuleren.

“Berlijn vormt de ideale achtergrond voor onze Technology Hub, biedt een diverse pool van talent en bevordert een omgeving die bevorderlijk is voor innovatie”, aldus Peter Glättli, Executive Director R&D, Riedel Communications. “We zijn enthousiast over het huidige team van experts en kijken ernaar uit om extra internationale talenten te verwelkomen om bij te dragen aan ons voortdurende succes bij het ontwikkelen van baanbrekende oplossingen voor de omroep- en evenementenindustrie.”

Meer informatie over Riedel en de producten van het bedrijf is beschikbaar op www.riedel.net.

Lees voortgang

Delen met anderen