Riedel en Backstage Academy werken samen om de volgende generatie live-evenementprofessionals voor te bereiden

Riedel en Backstage Academy werken samen om de volgende generatie live-evenementprofessionals voor te bereiden

In een sterke stap om de volgende generatie professionals in live-evenementen te ondersteunen, werkt Riedel Communications samen met Backstage Academy om hands-on training te geven met behulp van de nieuwste apparatuur. Studenten in het driejarige Backstage Academy-trainingsprogramma worden volledig ondergedompeld in het werk van live-evenementproductie. Ze werken samen met zeer gerespecteerde professionals uit de industrie en gebruiken de beste apparatuur – waaronder Riedel’s Artist- en Bolero-intercomsystemen – in ultramoderne studioruimtes om hun vaardigheden aan te scherpen bij het creëren van uitzonderlijke live-ervaringen.

“We leiden de professionals van morgen op, dus het is belangrijk dat we de beste en meest actuele uitrusting voor deze studenten krijgen”, zegt Miles Marsden, directeur van Backstage Industry Partnership. “We zijn er trots op dat onze studenten afstuderen met de allernieuwste vaardigheden, onmiddellijk klaar om eventuele tekorten in de industrie op te vullen, aangezien deze terugkaatst naar pre-pandemische niveaus. Onze nauwe samenwerking met Riedel maakt dit mogelijk.”

Excellentiecentrum

Backstage Academy, opgericht in juli 2009, heeft een reputatie opgebouwd als een excellentiecentrum voor backstage-trainingen, gespecialiseerd in niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen, korte cursussen en op maat gemaakte trainingsprogramma’s voor de live-evenementen en creatieve industrieën. Als Backstage Academy-partner leverde Riedel een Artist digitaal matrix-intercomsysteem en Bolero draadloze intercomantennes en beltpacks aan de campus, die deel uitmaakt van de gerenommeerde Production Park-faciliteiten in Yorkshire.

Cursussen

“Onze stagemanagementcursussen zijn sterk gericht op communicatie, en Bolero is echt een geweldig systeem om les op te geven”, zegt Backstage technisch directeur Gareth Welbourn. “We stonden allemaal versteld van de robuuste kwaliteit van het systeem en het gebruiksgemak maakt lesgeven supereffectief. De studenten houden echt van Bolero. Hoe meer functies we introduceren, hoe meer hun mond openvalt. Binnen een half uur nadat ze de studenten het systeem hebben laten zien, zijn ze het aan het configureren en aan het nadenken over nieuwe mogelijkheden, het veranderen van dingen. Het is briljant.”

Intercomsystemen

Backstage Academy-studenten gebruikten de intercomsystemen van Riedel tijdens de training en bij het produceren van hun eindejaarsshowcase ‘Live Again’. De live gestreamde, theatrale multistage-show vertelde het verhaal van de strijd van de live-evenementenindustrie door de COVID-19-pandemie. Geproduceerd in Studio One, de grootste studio van Production Park, bracht het ambitieuze eindproject alles wat studenten tijdens het trainingsprogramma hebben geleerd in de praktijk – en tilde het hun vaardigheden naar een hoger niveau.

Vruchtbare samenwerking

“Het was geweldig om te zien hoe moeiteloos en professioneel de studenten met onze producten omgingen om hun uitstekende ‘Live Again’-showcase te produceren”, zei U.K. Sales Manager Nacho Lee. “We hebben een vruchtbare samenwerking tot stand gebracht – en een die zeker ons eigen educatieve aanbod binnen de Riedel Academy in de toekomst zal verrijken.”

Lees voortgang

Delen met anderen