Riedel en Skyroads bieden nieuwe perspectieven in het zeilen voor de SailGP Global Sail Racing Championships

Riedel en Skyroads bieden nieuwe perspectieven in het zeilen voor de SailGP Global Sail Racing Championships

Riedel werkt samen met Skyroads om nieuwe, indrukwekkende beelden te leveren voor de SailGP en om de ecologische voetafdruk van de zeilserie te verkleinen. Zoals aangekondigd tijdens de grote finale van SailGP seizoen 2 in San Francisco op 26-27 maart, gaan Riedel en Skyroads AG een strategische alliantie aan om een ​​bestelling van $ 20 miljoen voor SKYBOT CAM-systemen te leveren.

Het SKYBOT CAM-systeem combineert drones met een hoog laadvermogen met professionele, gyro-gestabiliseerde camerasystemen met live video-, audio- en data-downlinks.

Wereldwijde partner

Riedel wordt de wereldwijde partner van het SKYBOT CAM-systeem voor grote evenementen en sportseries. Met Skyroads ontwikkelen ze een gezamenlijke oplossing die de grenzen van duurzaamheid en technische innovatie voor sportuitzendingen blijft verleggen. Riedel zal optreden als integrator en zijn bestaande communicatie-infrastructuur gebruiken voor het Skyroads Flight Guarding System.

“Ons SKYBOT-CAM-systeem is een uitstekende manier om vroege toepassingen van ons later gecertificeerde zelfvliegende systeem te implementeren. We zijn verheugd dit project te realiseren met de meest gerenommeerde partners in hun vakgebied, Riedel en SailGP”, aldus Achim Kostron, CCO, Skyroads.

Nieuwe technologie

De nieuwe technologie wordt voor het eerst ter wereld gebruikt in de SailGP-serie. SailGP zal de eerste reis van dit innovatieve systeem ondersteunen en de technologie inzetten met zijn bekroonde LiveLineFX augmented reality-oplossing. Na een eerste, exclusieve implementatie bij de SailGP-serie in 2024, zal de SKYBOT CAM beschikbaar zijn voor alle openbare evenementen.

“De professionele camerasystemen voor luchtuitzendingen van vandaag zijn voornamelijk gebaseerd op helikopters en vergen een enorme organisatorische, technische en financiële inspanning voor een cameraplatform dat beelden van hoge kwaliteit levert maar op de lange termijn niet houdbaar is”, zegt Warren Jones, Director of Technology bij Zeil GP. “SailGP Technologies staat voor innovatie in duurzame sport onder het motto ‘Better Sport – Better Future’ en het zijn partnerships met toekomstgerichte bedrijven als Riedel en Skyroads die ons in staat stellen dit te bereiken.”

Samenwerken

“Ik ben erg blij dat we samenwerken met Skyroads en SailGP Technologies om duurzaamheid en veiligheid naar een nieuw niveau te tillen en nog spectaculairere beelden te leveren van de koningsklasse van zeilen”, zegt Thomas Riedel, CEO en oprichter van de Riedel Group. “Dit strategische partnerschap weerspiegelt onze toewijding en visie om innovatie te stimuleren om vooruitstrevende formats te creëren en tegelijkertijd te focussen op milieu- en veiligheidsoverwegingen.”

Lees voortgang

Delen met anderen