Riedel met MediorNet, Artist en Bolero op de jaarlijkse conferentie van het Wereld Economische Forum 2022

Riedel met MediorNet, Artist en Bolero op de jaarlijkse conferentie van het Wereld Economische Forum 2022

Het World Economic Forum vertrouwde op de MediorNet-backbone van Riedel voor de distributie en verwerking van AV-signalen tijdens zijn jaarlijkse bijeenkomst in 2022. De digitale intercommatrix Artist en het draadloze intercomsysteem Bolero zorgden voor betrouwbare en flexibele bemanningscommunicatie.

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos-Klosters, Zwitserland, bracht bijna 2500 leiders en experts van over de hele wereld samen om samen te werken aan mondiale problemen en oplossingen te vinden voor de meest urgente uitdagingen van de mensheid. Om het evenement live uit te zenden, voorzag een Riedel MediorNet-systeem contracttelevisieproductiebedrijven zoals SRF, EBU en Swisscom van video- en audiofeeds van de bijeenkomst, inclusief tolkkanalen. Het ingezette systeem bestond uit meer dan 30 MediorNet MicroN UHD- en MicroN-nodes, evenals negen RSP-2318 SmartPanels met de MediorNet Control-app, die werden geïnstalleerd in acht productiestudio’s en de Master Control Room (MCR).

Naadloze communicatie

Riedel’s Artist-1024 met 16 RSP-1232HL intercomstations werd gebruikt voor naadloze communicatie met de bemanning. De Artist-1024 maakt flexibele plaatsing van knooppunten mogelijk, waardoor de bekabeling en installatiekosten worden verlaagd en de systeembetrouwbaarheid wordt verhoogd door middel van een redundante dual-ring-topologie. Bovendien integreert het Artist-platform naadloos het draadloze Bolero-intercomsysteem van Riedel, dat bestond uit 18 antennes en 42 draadloze beltpacks voor de jaarvergadering van 2022.

Live-uitzending

“Voorheen konden we productiehuizen alleen maar opnames van onze sessies bezorgen, maar dit jaar wilden we een live-uitzending aanbieden aan het publiek. Met Riedel was dat vrijwel moeiteloos”, zegt Rasha Hasbini, Hoofd Studio en Live Productie bij het World Economic Forum. “Het MediorNet-systeem is flexibel en gebruiksvriendelijk en kon moeiteloos de complexiteit van de jaarvergadering van 2022 aan – met alle ad-hocwijzigingen die gepaard gaan met liveproducties. Bovendien kon het productieproces perfect georkestreerd worden met Artist en Bolero over een zeer grote ruimtelijke afstand. We konden niet gelukkiger zijn met het resultaat.”

Positieve verandering

“Sinds 1971 zet het World Economic Forum zich in om positieve verandering in onze wereld teweeg te brengen. In deze cruciale tijden, waarin we worden geconfronteerd met uitdagingen zoals een wereldwijde pandemie en de impact van klimaatverandering, was het belangrijk dat het werk van het World Economic Forum live te zien was”, zegt Erwin Engel, Sales Manager, Riedel Communications Switzerland. “We zijn erg blij dat de organisatie onze MediorNet-, Artist- en Bolero-oplossingen heeft gekozen om dit belangrijke evenement naar het publiek te brengen. De productie was een groot succes en we kijken ernaar uit om samen met onze partner Crealine Media Systems aan toekomstige projecten met het World Economic Forum te werken.”
 

Lees voortgang

Delen met anderen