Riedel Networks benoemt Timo Koch CCO Media Divisie

Riedel Networks benoemt Timo Koch CCO Media Divisie

Timo Koch is de nieuwe Chief Commercial Officer van de Media Divisie van Riedel Networks, een bedrijf van de Riedel Group. Koch zal rapporteren aan Michael Martens, CEO van Riedel Networks, en zal verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsontwikkeling van het bedrijf in de media- en entertainmentsector.

Hij zal de bestaande connectiviteitsactiviteiten uitbreiden met uitzendingen en live-evenementen, terwijl hij het potentieel van de datacenters van de groep voor nieuwe media-activiteiten nog efficiënter zal benutten. Als aanvulling op de Enterprise-divisie van het bedrijf, die zich richt op SD-WAN, netwerkrand-, beveiligings- en cloudoplossingen voor de bedrijfssector, maakt Riedel Networks Media Divisie gebruik van de uitgebreide ervaring van het bedrijf op het gebied van uitzending, sport en live-evenementen om een ​​portfolio van perfect op maat gemaakte netwerkoplossingen aan te bieden aan de behoeften van de media- en entertainmentmarkt.

“We zijn verheugd Timo Koch, een expert uit de omroepsector, te hebben gevonden voor het managementteam van Riedel Networks”, zegt Martens. “We hebben er alle vertrouwen in dat Timo met succes de Media Divisie zal leiden en vorm zal geven met zijn jarenlange ervaring.”

Koch heeft het grootste deel van zijn carrière doorgebracht in externe uitzend- en productiefaciliteiten. Nadat zijn eigen externe omroeporganisatie in België was overgenomen door de NEP Group, bleef hij aan boord om de grote internationale sportevenementenbusiness te ontwikkelen. Het perfecte samenspel van de nieuwste technologieën en een ervaren team van ingenieurs en operators maakte het bedrijf tot een gewaardeerde productiepartner voor de meest veeleisende evenementen over de hele wereld.

Later was Koch verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van de Euro Media Group (EMG), de introductie van een groot IP-fly-away-systeem en de integratie van verschillende bedrijfsgebieden, zoals b.v. B. de befaamde HF-werking van EMG.

“Ik ben verheugd om mijn jarenlange uitzendervaring in te zetten voor het Riedel Networks-team terwijl de uitzendindustrie evolueert naar productie op afstand en volledig IP-gestuurde omgevingen”, aldus Koch. “Ik ben ervan overtuigd dat we een zeer aantrekkelijke propositie op de markt kunnen brengen door gebruik te maken van de expertise van Riedel in de hele contentworkflow.”

Lees voortgang

Delen met anderen