Riedel realiseert op maat gemaakt 360 graden technologieconcept voor de America’s Cup

Riedel realiseert op maat gemaakt 360 graden technologieconcept voor de America’s Cup

De hardware- en softwareoplossingen van Riedel vormen de kern van het 360 ° -concept dat door de host-uitzendpartner Circle-o is geïmplementeerd voor rapportage over de 36-ste America’s Cup. Het innovatieve concept combineert live tv-productie, evenementinfrastructuur en racebeheer voor de strijd om ‘s werelds oudste sporttrofee, gehouden in de Golf van Hauraki bij Auckland, Nieuw-Zeeland. Na hun overwinning in de PRADA Cup Challenger Series ontmoet het Italiaanse team Luna Rossa PRADA Pirelli vanaf 6 maart de titelverdediger Emirates Team New Zealand.

Riedel levert innovatieve cameraoplossingen, nieuwe audiotechnologieën en sensoren, ingebed in een uitgebreide technische infrastructuur. Dit wordt ondersteund door een team van 30 personen ter plaatse, dat verantwoordelijk is voor alle audio-, video-, communicatie-, volg- en datatransmissiesystemen, inclusief de signalen van camera’s aan boord, achtervolgingsboten en helikopters. Omdat alle camera-, microfoon- en transmissiesystemen bestand moeten zijn tegen de extreme omstandigheden op zee, zorgde Riedel voor maatwerk aan boord van de racejachten.

Krachten bundelen

Voor dit doel bundelde Riedel de geconcentreerde kracht van de Riedel-familie – van Pidso’s antennes en radarsystemen tot Igtimi’s GPS-trackingtechnologieën tot de zeer gespecialiseerde nautische knowhow van Riedel’s Porto R & D-hub. In opdracht van het overkoepelende technologieconcept voor America’s Cup-rapportage integreerde Riedel ook diensten en oplossingen van andere partners in de uitgebreide productie-infrastructuur en haalde gerenommeerde fabrikanten zoals iXblue, Sennheiser en Lawo aan boord.

Naast de on-site engineers biedt Riedel ook uitgebreide ondersteuning op afstand via het bekroonde Remote Operations Center (ROC) in Wuppertal. Het ROC fungeert als een monitoring- en engineeringhub waarmee de bemanning op afstand toegang heeft tot de volledige systeemopstelling in Auckland, inclusief de video-, audio- en intercomsignalen. Dit stelt het ROC-team in staat om belangrijke parameters van de uitrusting aan boord van het pleziervaartuig, zoals camerabesturing, audio-instellingen, gps-datatransmissie en batterijbeheer, te monitoren en te besturen, en ondersteunt de bemanning ter plaatse met systeemoptimalisatie.

Centrale rol

“We zijn verheugd dat onze decennialange ervaring in de meest veeleisende productieomgevingen nu zo’n centrale rol speelt in een van de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld”, aldus Thomas Riedel, CEO en oprichter van Riedel Communications. “Samen met onze partners, die stuk voor stuk specialisten zijn in hun vak, heeft ons team een ​​naadloze productie-infrastructuur gecreëerd waarmee circle-o live-uitzendingen naar een nieuw niveau tilt. De indrukwekkende berichtgeving opent volledig nieuwe perspectieven op de zeilsport en toont de grote invloed die technologie kan hebben op entertainmentformats en de tastbaarheid van sportevenementen.”

Stephen Nuttall, Managing Director, Production and Media Rights, America’s Cup, voegt eraan toe: “Met Riedels holistische, innovatieve concept getekend in het hart van de 36-ste America’s Cup, kunnen we de best mogelijke ervaring bieden voor gevestigde en nieuwe zeilfans.” 

Bekijk de volgende beelden om nog meer te ervaren:

Behind the Scenes – The International Broadcast Centre
Behind the Scenes – Shirley Robertson
Behind the Scenes – On-Water Communication

Lees voortgang

Delen met anderen