Riedels bolero biedt uitkomst voor Europese tourproductie uit Denemarken

Riedels bolero biedt uitkomst voor Europese tourproductie uit Denemarken

De Deense aanbieder van productiediensten voor live evenementen heeft gekozen voor de draadloze intercomoplossing Bolero van Riedel. Met Bolero in zijn portfolio kan European Tour Production (ETP) zijn klanten een native IP-communicatieoplossing bieden die maximale dekking en betrouwbaarheid, uitstekende spraakkwaliteit en flexibiliteit biedt voor elk type en formaat producties.

Fullservice provider

ETP is opgericht in 1994 en is een fullservice provider van productiediensten en podium-, licht-, video- en geluidstechnologie voor een breed scala aan evenementen zoals concertreizen, sportevenementen en buitenproducties. Met de laatste uitbreiding van de draadloze afdeling is ETP het eerste productieverhuurbedrijf in Denemarken met een uitgebreid assortiment aan Bolero-producten, bestaande uit meerdere antennes en meer dan twee dozijn beltpacks. Jakob Refer van de audio-integrator Jakx was er om te adviseren; hij werkte nauw samen met ETP om Bolero af te stemmen op de behoeften van het bedrijf en nam ook de inbedrijfstelling en ondersteuning op zich.

“Flexibiliteit was cruciaal voor ons, omdat we het systeem moeten kunnen opschalen voor elk type productie. Een andere belangrijke vereiste was de mogelijkheid om gebruik te maken van IP-technologieën waarvoor minimale glasvezelverbindingen en switches nodig waren”, aldus Victor Lang, Wireless / Audio System Engineer bij ETP. “Bolero voldoet echt aan al deze eisen en ondersteunt ons streven om onze klanten alleen eersteklas merken aan te bieden. Omdat Riedel in Denemarken bekend staat als de gouden standaard voor signaaltransport bij uitzendingen en live-evenementen.”

Als een op DECT gebaseerd intercomsysteem in het licentievrije 1,9 GHz-frequentiebereik stelt Bolero productieteams in staat om het beperkte UHF-spectrum vrij te houden voor andere toepassingen zoals microfoons en IEM-systemen.

Betrouwbare crewcommunicatie

ETP gebruikte Bolero voor het eerst voor een theatervoorstelling waarin een dag voor de première problemen waren met het vorige systeem. Betrouwbare crewcommunicatie was absoluut cruciaal voor de spectaculaire show, waarin tal van acteurs aan touwen over het podium vliegen. “Ik heb niet lang geaarzeld om Bolero aan te bevelen voor deze productie. Het was me duidelijk dat het systeem precies het juiste zou zijn voor zo’n veeleisende prestatie”, zegt Lang. “De klant was zo enthousiast over Bolero’s optreden bij de première dat hij het systeem meenam op tournee. Ervaringen als deze maakten de uitbreiding van onze Bolero-voorraad tot een gemakkelijke beslissing.”

Tobias Kronenwett, General Manager Zwitserland en Noord-Europa bij Riedel, voegt toe: “Gezien de grote verscheidenheid en het volume van zijn producties, is ETP de ideale klant om de veelzijdigheid van ons Bolero-systeem te demonstreren. Het vooruitstrevende en creatieve team zoekt voortdurend nieuwe grenzen op en staat voor opwindende innovaties in de audiosector. Victor heeft zich al ontwikkeld tot een expert in het configureren van Bolero precies volgens de behoeften van de klant.”

Lees voortgang

Delen met anderen