Riedel’s uitgebreide R&D-hub in Wenen stimuleert innovatie in ip-oplossingen

Riedel’s uitgebreide R&D-hub in Wenen stimuleert innovatie in ip-oplossingen

Riedel Communications breidt zijn leidende rol in IP-compatibele hardware- en softwareoplossingen uit en heeft zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Wenen uitgebreid om innovaties te stimuleren en de weg vrij te maken voor Riedel-klanten om de toekomst van IP in te gaan. De uitbreiding verdubbelt de omvang van de Weense Riedel-kantoren in het Euro Plaza Technologiepark en maakt verdere groei van het Riedel-ontwikkelteam mogelijk en een nog intensievere ondersteuning van klanten in Centraal- en Oost-Europa (CEE).

Nieuw ontwikkelingscentrum

“Ons nieuwe ontwikkelingscentrum in Wenen wordt aangedreven door een hechte groep getalenteerde software- en hardware-ingenieurs die zich inzetten voor het ontwikkelen van producten van wereldklasse voor de uitzend- en evenementenindustrie”, zegt Gernot Butschek, hoofd ontwikkeling bij Riedel-Locatie Wenen. “Aangezien de omroepindustrie een ingrijpende verandering doormaakt met de overgang naar IP-workflows, zal de rol van de hub in Wenen in de toekomst blijven toenemen.”

Weense softwareteam

Het Weense softwareteam van Riedel heeft ervaring in front- en backend-ontwikkeling, geautomatiseerde testsoftware en FPGA-programmering, terwijl het hardwareteam gespecialiseerd is in PCB-layout en mechanisch ontwerp. De groep is bij uitstek gekwalificeerd om de draadloze en glasvezelcommunicatietechnologieën en videoverwerkingsoplossingen die de kern vormen van Riedels Artist-, Bolero- en MediorNet-productlijnen, verder te ontwikkelen en te implementeren.

Uitbreiding van de locatie

Met de uitbreiding van de locatie in Wenen, oorspronkelijk ontworpen voor maximaal 55 ontwikkelaars en ingenieurs, kan Riedel niet alleen zijn R&D-capaciteiten uitbreiden, maar ook meer middelen leveren aan het groeiende klantenbestand in CEE. Dankzij gelijktijdige herstructurerings- en procesoptimalisatieprojecten heeft Riedel ook de capaciteit van zijn verhuur- en beheertechnologiebedrijf vergroot om projecten van elke omvang en complexiteit aan te kunnen.

Magazijn van 100m2

De R&D-hub maakt deel uit van de grotere locatie in Wenen, die 120 vierkante meter extra ruimte biedt voor de voorbereiding van installaties en beheerde technologieprojecten. De faciliteit omvat ook een magazijn van 100 vierkante meter waarmee Riedel het volledige productassortiment van het bedrijf kan leveren aan zijn klanten in Polen, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, de Balkan en Griekenland, evenals in West-Europa.

Ideale ligging

“Onze kantoren zijn ideaal gelegen voor ons groeiende ontwikkelingsteam en dienen als de perfecte basis om ons groeiende klantenbestand in de CEE-markten te ondersteunen”, zegt Jürgen Diniz-Malleck, algemeen directeur van Riedel Communications, Oostenrijk en CEE. “Dit is een opwindende groei fase voor Riedel en ik kijk er nu al naar uit om de effecten van deze investering op de Riedel-productlijn en het succes van Riedel-klanten te ervaren.”

Lees voortgang

Delen met anderen