Robe rijdt op WRC Rally Estonia

Robe rijdt op WRC Rally Estonia

Het Estlandse verhuurbedrijf Strikken leverde het lichtontwerp en het productieontwerp en de apparatuur voor het Power Stage Live TV-podium, dat de winnaars van het Rally Estonia-evenement in 2020 – onderdeel van het World Rally Championship (WRC) – verwelkomde en vlak voor de laatste fase werd opgesteld.

 Ze vertrouwden op de kracht en veelzijdigheid van Robe moving lights, waaronder LEDWash 300s, LEDWash 800s en MMX Spots, om spectaculair ogende resultaten te leveren. De armaturen werden uitgekozen vanwege hun compacte formaat, lichtgewicht en helderheid, en ze werden allemaal opgetuigd op de ondersteunende structuur van het podium, samen met enkele gestempelde pijpen die de frontposities vergemakkelijken.

 155 landen uitgezonden

Het evenement werd uitgezonden in 155 landen en het Power Stage-podium had een 20 meter diep bij 30 meter breed platform met twee drive-on / off-vleugels aan de voorkant en een aanzienlijk LED-scherm op het podium. Verlichting voor tv was over het algemeen het uitgangspunt voor het ontwerp, dat werd gemaakt door Strikken’s Raiko Saadjärv, Mihkel Västrik en Meelis Lever in samenwerking met het Rally Estonia-team.

 De belangrijkste uitdaging was ervoor te zorgen dat de verlichtingsarmaturen er netjes uitzagen en de strakke lijnen en moderne uitstraling van het podium behielden, die ook een heldere dakhuid hadden. De acht LEDWash 300s op het podium zorgden voor wasbeurten, met de vijf LEDWash 800s-toetsverlichting aan de voorkant. Het was een evenement met daglicht waarbij de extra omgevingslumen afkomstig was van het LED-scherm, dus ze hadden krachtige wasbeurten nodig die goede huidtinten mogelijk maakten en de led-wasbeurten waren een ideale oplossing.

 De twee MMX-bladen werden gebruikt om het lichtniveau te verhogen toen winnende coureurs Ott Tänak en Martin Järveoja hun Hyundai WRC het podium op reden om de trofee voor het derde opeenvolgende jaar te verzamelen! Dankzij de MMX-luiken konden zij en het voertuig nauwkeurig en helder worden verlicht. Ook op de rig waren enkele oogkleppen en flitsers, en alle verlichting werd bediend via een ChamSys MQ80-console.

Mobiele winkel

Strikken leverde bovendien verlichting voor de mobiele winkel van sponsors Sportland, een vrijstaande tentruimte die was opgetrokken op alle 17 speciale etappes van het Rally Estonia-evenement, dat een totale wedstrijdafstand van 232,64 km aflegde. Deze verkooppunten stelden fans en pashouders in staat om rallykits en memorabilia te kopen, evenals Covid-gerelateerde producten zoals maskers, handdesinfectiemiddel, enz. Ze zorgden ook voor de verlichting van de pers en de mediatent van de laatste fase.

De zevenkoppige Strikken-ploeg werd geleid door Taisto Raamat, die opmerkte: “We hebben wederom genoten van het geweldige teamwerk dat nodig was om dit evenement soepel te laten verlopen en er echt goed uit te zien, zowel van onze kant als van onze collega’s bij Rally Estonia. We zijn vereerd om samen te werken met zo’n algemeen erkende organisatie die zoveel geweldig werk heeft verricht in Estland!”

Strikken gebruikt al geruime tijd Robe-producten en heeft LEDWash 300s LEDWash 800s, MMX Blades, Pointes en LEDBeam 100s in verhuurvoorraad, evenals MegaPointes en 48 x LEDBeam 150s die eind 2019 zijn aangeschaft. Robe is hun primaire merk van bewegend licht.

Rally Estonia is al drie jaar een gewaardeerde klant en iedereen kijkt uit naar het evenement in 2021 op 15 en 18 juli.

Foto: Andre Lavadinho

Lees voortgang

Delen met anderen