Robe te zien op het Londense West End

Robe te zien op het Londense West End

Proud Embankment in het Londense West End is een locatie die wordt gekenmerkt door cabaretshows van wereldklasse, die de geest van echte diversiteit belichamen met de geluiden, stijlen en vibes van een spectaculaire show-stoppende mix met internationale circus- en cabaretacts, dodelijke luchtfotografen, angstaanjagende vuurspuwers en verbazingwekkende acrobaten, aangevoerd door beroemdheden.

Iconische locatie

Deze iconische locatie, gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Theems en in het hart van de bruisende metropool van Engeland, was vastbesloten om na de Covid-heropening een grote impact te hebben. Als een van de eerste locaties die zijn deuren opende na de tweede lockdown, had Proud een transformatieve renovatie ondergaan, met een enorme investering in de productiewaarden en de installatie van 14 nieuwe Robe Pointe bewegende lichten om het talent, de kleur en de energie van de optredens.

Nieuwe Pointes

De nieuwe Pointes werden gespecificeerd door Jack Knight, de in-house verlichtingsontwerper van Proud Embankment, en speciaal voor de locatie gekocht door de reguliere verlichtingsleverancier, de verhuur- en installatiespecialist in Noord-Londen, Halo. De Pointes zijn een volledig nieuwe toevoeging aan de bestaande huisverlichtingsinstallatie en zijn rondom het podium gepositioneerd met meerdere op een doelpaal aan de achterkant, van waaruit ze de belangrijkste effecten van de verlichting geven.

Multifunctioneel armatuur

De zeer veelzijdige Pointe van Robe was een gemakkelijke keuze voor Jack. “Het is een echt ‘multifunctioneel armatuur’ in elke zin van het woord,” verklaarde hij. “Naast een snelle en vrijwel onmiddellijke reactie, zijn Pointes enorm flexibel met een groot aantal kleuren, gobo’s en effecten waarmee je zeer creatief kunt zijn.”

‘Gouden standaard’

Hij voegt eraan toe dat het kleine formaat van de armatuur ook ideaal is om een ​​gezellige en intieme sfeer te creëren in een grote, spectaculaire ruimte met een dubbelhoog atrium en hoge plafonds. Jack gebruikt de producten van Robe al ongeveer zes jaar in zijn verlichtingswerk en is de laatste drie jaar de hoofdverlichtings- en geluidstechnicus van het huis bij Proud Embankment. In die tijd zijn er verschillende andere Robe-armaturen op het tuig geweest, waaronder MMX-spots en Spiiders, en over het algemeen beschouwt Jack het merk als ‘zeer betrouwbaar en een gouden standaard’ in bewegende lichttechnologie.

De Cabaret All Stars-show van Proud Embankment loopt van woensdag tot en met zaterdagavond, met de nieuwe nachtclub Proud Late op vrijdag en zaterdag en in het weekend overdag brunches, naast privéverhuurfeesten, prijsuitreikingen en filmopnames, zodat alle lichten op het tuig overuren maken!

De late-night-evenementen zijn meestal verlicht om een ​​iets donkerdere en humeuriger sfeer te creëren, terwijl de hoofdshows helderder zijn, sprankelend met de glamour en glitter van een uitverkocht West End-succes. De Pointes zijn een goed allround bewegend licht dat ‘ideaal’ is voor elke gelegenheid.

Een uitdaging bij het verlichten van de ruimte is dat de ruimte bijna 360 graden rond het podium is, dus alles moet er vanuit alle hoeken goed uitzien. In feite is het een in-the-round scenario.

Dit laten werken voor het scala aan shows en evenementen is ook een van de leuke aspecten van het zijn van een resident LD en tech, legt Jack uit, die op alles voorbereid moet zijn! Er zijn verschillende ‘busking’-pagina’s opgezet in de Avolites Tiger Touch II-console met basisbouwstenen waaruit hij bijna on-the-fly een gelikte show kan ontwikkelen, en met de Pointes bij de hand, weet hij dat er genoeg ruimte is voor geweldige resultaten opleveren.

Heropening

De heropening heeft op alle niveaus voor serieuze opwinding gezorgd – van artiesten en artiesten die graag weer op het podium en voor hun publiek willen staan, tot technisch productie- en operationeel personeel dat ernaar uitkijkt om VIP’s, beroemdheden en hun trouwe klanten terug te verwelkomen.

Halo is al 10 jaar de verlichtingsleverancier van Proud Embankment en het bedrijf is ook een vaste en langdurige klant van Robe UK. Halo-eigenaar / oprichter Yann Guenancia verklaarde: “Ik ben constant onder de indruk van het team van Proud en hun baanbrekende beleid om te investeren in technische productie om een ​​voorsprong te krijgen. Deze nieuwste toevoeging van Robe Pointes onderstreept het belang van goede verlichting om de beste algehele showpresentaties voor gasten en artiesten te verbeteren en te leveren.”

Toewijding

Hij is van mening dat het huidige publiek meer technisch onderlegd is dan ooit en zeer waarschijnlijk visuele en sonische verbeteringen zal waarderen, maar ook zal merken wanneer de geluids- en lichteffecten slecht zijn. “Als merk onderscheidt Proud zich absoluut door zijn toewijding aan het publiek in een zeer competitieve markt, en we zijn erg blij om deel uit te maken van die reis.”

Foto’s gemaakt door Alex Rice en copyright van Proud Group, The Strand Photography Gallery Limited.

Lees voortgang

Delen met anderen