Robe verlicht de hemel in Krakau

Robe verlicht de hemel in Krakau

De Tauron Arena in Krakau, Polen, is een favoriete locatie onder artiesten, promotors, crews en muziekfans. Maar door corona staat de live-entertainmentindustrie voorlopig nog ‘on hold’ en werd #LightTheSky Poland in het leven geroepen om iedereen een hart onder de riem te steken.

Speciale event

Lichtontwerper Maciej Hofstede van ontwerp-/creatief bureau COURSE gevestigd in Bochnia, was een van de deelnemers aan dit speciale event. Samen met onder ander de FOH Foundation, de Tauron Arena, Studio Techniki Oświetleniowej (STO), Mediam en TechnoStage bundelde Hofstede zijn krachten voor een prachtige lichtshow op een van de oudste steden in Polen.

#LightTheSky Poland

Maciej en een team van vier – chef van de verlichtingsploeg Sebastian Szafrański plus Artur Szewczyk, Bartosz Syguła en Sławomir Broszkiewicz – creëerden een indrukwekkende hartvormige verlichtingsinstallatie op de parkeerplaats van de Tauron Arena. De vorm is geïnspireerd op het LightTheSkyPoland-logo.

Apparatuur

Alle verlichtingsapparatuur voor het hart werd geleverd door Lighting Techniques Studio (STO), gecoördineerd door Sławomir Broszkiewicz. Dit omvatte 20x Robe Pointes, 14x Spiiders en 20x LEDWash 800’s die in de massieve hartvorm waren gerangschikt. Andere delen van het gebouw en de omliggende gebieden werden verlicht met LED- en Sunstrips, allemaal geprogrammeerd en bediend vanaf een grandMA2-console.

Tweeledig doel

“Het doel van de show was tweeledig; enerzijds om iedereen – met name de zorg – te bedanken voor hun inzet, anderzijds wilden we in de eventbranche ook heel graag doen wat we allemaal zo graag doen; een show neerzetten.”

Symmetrie

Maciej voltooide het ontwerp en de eerste programmeerblokken met behulp van een visualiser in zijn bedrijfskantoor – tijdens de programmering werd hij geïnspireerd door de muziek van verschillende Poolse artiesten! Alles was grondig voorbereid en gepland, zodat het snel en efficiënt buiten de arena kon worden opgetuigd om de sociale afstand te bewaren. De grootste uitdaging was om de symmetrie en afmetingen van het hart correct te meten. “We maakten allemaal grapjes dat het meten van‘ het hart ’altijd ingewikkeld is”, merkte Maciej op. “Uiteindelijk namen ze hun toevlucht tot krijt en touw ‘net als vroeger’ en dat heeft gewerkt. De installatie kreeg veel aandacht op social media en de feedback was enorm positief. “Het belangrijkste was dat we onze solidariteit betuigden met de mensen aan het front tijdens de ergste tijden van de crisis.”

Showontwerpen

Maciej gebruikt graag Robe-producten in zijn werk, zo ook nu met het hart. Zijn showontwerpen bevatten vaak Pointes, MegaPointes en Spiiders. “Ik kan me niet voorstellen dat ik zonder deze apparaten een concert zou geven”, zegt hij.

Foto’s: Piotr Krochmal

Lees voortgang

Delen met anderen