Robe verlicht Peachy Playhouse Summer Live Entertainment Event

Robe verlicht Peachy Playhouse Summer Live Entertainment Event

Zoals veel mensen die een passie hebben voor live-evenementen en de performance-industrie, miste Philip French van het Britse verhuur- en technische productiebedrijf Peachy Productions, de shows, optredens en niet te vergeten het kameraadschap van het organiseren van live-evenementen. Hij besloot er proactief iets aan te doen en met de steun van de Surrey Event Professionals onder leiding van Hannah Sheppard – waaronder enkele van Surrey’s beste live-evenementexperts – was het Peachy Playhouse geboren.

Drive-in entertainment

Het bood tussen 18 en 31 juli twee weken lang dynamische social distancing drive-in live-entertainment, met comedy-, muziek-, film- en kinderprogramma’s, opgevoerd in de prachtige groene omgeving en frisse lucht van Loseley Park bij Guildford, Surrey.

‘Een echte theaterruimte’

De volledige technische productie – enscenering, verlichting, geluid en video – plus bemanning, Phil en lichtontwerper Jared Greenall, kozen voor een all-robe moving light rig van Pointes en LEDBeam 150s. Phil wilde dat Peachy Playhouse ‘een echte theaterruimte’ zou zijn wat betreft productiewaarden, algehele kwaliteit en de drive-in-ervaring van het hele publiek. Hij moest ook out-of-the-box denken met de huidige situatie. “Ik ben niet zo goed in wachten tot er dingen gebeuren”, legt French uit. “Er zijn zo weinig evenementen deze zomer en mensen willen toch vermaakt worden. Toen ben ik gaan brainstormen en kwam ik op het idee van een drive-in in de buitenlucht.”

Capaciteit van 50 auto’s

Met een capaciteit van 50 auto’s krijgt elk voertuig een eigen ruimte met een eigen bank in het park en genoeg ruimte voor bezoekers om ook hun eigen tafels of picknicks op te zetten. Allemaal met geweldige zichtlijnen naar het podium. The Tipsy Pigs verzorgt volledige on-site catering vanuit hun mobiele keukenopstelling. Gasten bestellen via een selectie van heerlijke opties via de Peachy Playhouse-website en laten hun bestellingen rechtstreeks bezorgen bij hun auto. Natuurlijk zijn er  ook chique toiletten met spoelsystemen en handgel.

Flexibele verlichting

Voor wat betreft de verlichting was de behoefte om zo flexibel mogelijk te zijn. De shows beginnen bij daglicht, dus de verlichting moest er ook tijdens deze uren spectaculair uitzien. Voor de kinderevenementen moesten ze ook overdag vooral funky, kleurrijk en magisch zijn. Ze wilden lampen die klein van formaat waren, helder in output en veelzijdig in functionaliteit. Zowel Pointes als LEDBeam 150s vinkten alle vakjes aan, met respectievelijk 12 en 18 van elk armatuur, plus 16 x LEDBeam 100s, allemaal opgetuigd in het dak en aan het podiumdek.

Robe voorraad

Peachy Productions heeft zich ertoe verbonden de afgelopen jaren een volledig gewapende Robe voorraad te hebben. Andere lichten omvatten LED-latten en actieve Sunstrips, samen met de movers allemaal bestuurd vanaf een Avolites Titan Touch-console.

“We houden van de Pointes en de LEDBeam 150’s”, aldus Phil. Hij is vooral onder de indruk van de zoom op de LEDBeam 150s, waardoor ze super aanpasbaar zijn als straal en als wash armatuur. Hij waardeert ook de kleurmenging en het bereik van kleurtemperatuur-wit. Een paar LEDBeam 150’s werden zeer effectief gebruikt op de downstage-randen van front key verlichting te voorzien.

Multifunctioneel

Voor Jared, die fulltime voor Peachy werkt als LD en als technisch projectmanager, is het de ‘kracht, intensiteit en multifunctionele inzetbaarheid’ van de Pointes en het feit dat ze ‘zelfs’ effecten kunnen produceren in het zonlicht een enorme pre. Een ander doel voor verlichting was het helpen creëren van een feestelijke sfeer in overeenstemming met het thema om meer verwachtingen te bieden dan een ’typische’ drive in!

Het evenement werd goed ontvangen. Phil meldt dat ze al opnieuw zijn geboekt. Peachy Playhouse wordt het toekomstige buitenevenement in de Guildford Area.

Fotocredit: Louise Stickland

Foto: Jared Greenall (l) en Philip French (r)

Lees voortgang

Delen met anderen