Robe’s NRG in de schijnwerpers op Eurovisie Songfestival

Robe’s NRG in de schijnwerpers op Eurovisie Songfestival

NRG-manager Jane Monk zei: “Lichtontwerper Tim Routledge creëerde deze exclusieve kans voor lokale studenten om mee te doen. Door samen te werken organiseerden zowel LIPA- als Cheshire-colleges NRG Introduction to RoboSpot-trainingsdagen – de reden werd geheim gehouden!

Na weken van repetities nam elke student de controle over een RoboSpot en speelde hij een integrale rol in het team van 15 RoboSpot-operators. Een unieke kans die zich opstapelde in een spectaculaire grote finale met meer dan 635 Robe-verlichtingsarmaturen.

Lichtontwerper Tim Routledge zei: “Vanaf mijn eerste gesprekken met de BBC over het aannemen van dit project wilde ik dat het een zo divers mogelijk team zou zijn en een erfenis zou nalaten in Liverpool. Zodat het geld dat daar werd uitgegeven lokale mensen kansen bood voor de toekomst. – dit was de hoeksteen van wat we wilden bereiken. Ik nam contact op met Robe NRG met wie ik een nauwe band heb en zij sprongen aan boord om ons te helpen die mogelijkheden te realiseren. Ik ontmoette een aantal fantastische studenten aan beide hogescholen en om eerlijk te zijn heb ik had veel meer kunnen aannemen dan de 7 studenten waar ik ruimte voor had met de geweldige keuze die beschikbaar was. De studenten die bij ons kwamen, grepen deze kans met beide handen aan en gaven alles met enthousiasme, professionaliteit en de wil om een ​​geweldig project af te leveren. Ze schitterden en waren integrale leden van het team. Het was een van de echte hoogtepunten van het project om ze allemaal in vertrouwen te zien groeien en deel uit te maken van het team en we zullen nog veel meer van dit team zien in de toekomst.”

‘Geweldige ervaring’

Studente Adannae Okeke: “Dit was een geweldige once in a lifetime kans. Ik heb niet alleen mogen samenwerken met een van ‘s werelds grootste lichtontwerpers, maar ik heb ook het voorrecht gehad om koning Charles en koningin Camilla te ontmoeten. Vanaf dit moment kan het alleen maar omhoog gaan. Omringd door enkele van de beste creatievelingen, BAFTA-, Emmy- en Grammy-winnaars, heb ik mezelf kunnen onderdompelen in deze gekke wereld. Zo blij dat ik kan zeggen dat ik deel uitmaakte van deze geweldige ervaring. Eurovisie 2023 was ongelooflijk.”

Next Robe Generation (NRG) is een netwerkgemeenschap voor alle verlichtingsstudenten die een carrière nastreven in de wereld van entertainmentverlichting. Ben je ouder dan 18 jaar, volg je een voltijdse opleiding en studeer je een relevante verlichtingsopleiding, dan is deelname aan NRG iets voor jou!

Photographs: Courtesy Robe UK and the students

Robe NRG ESC 2023 5: Peter Bird with Robospot

Robe NRG ESC 2023 4: Adannae Okeke with Robospot

Robe NRG ESC 2023 2: Ben Ashfield with Follow Spots sign

Robe NRG ESC 2023 3: Group shop of NRG students L-R Megan Parry, Peter Bird, Ben Ashfield, Adannae Okeke, Lilac Lovett

Robe NRG ESC 2023 RoboSpot 1: The RoboSpot Control room at Liverpool Arena

Robe NRG ESC 2023 RoboSpot 5: ESC 2023 lighting designer Tim Routledge in the RoboSpot room at Liverpool Arena

Lees voortgang

Delen met anderen