RTCG vernieuwt studio-infrastructuur met MediorNet, Artist en Bolero

RTCG vernieuwt studio-infrastructuur met MediorNet, Artist en Bolero

De openbare omroep Radio en Televisie van Montenegro (RTCG) uit de hoofdstad Podgorica vertrouwt op een uitgebreide media-infrastructuur van Riedel voor de modernisering van haar studiocomplex. Als gastomroep en rechthebbende in Montenegro voor verschillende nationale en internationale sportevenementen, heeft RTCG een uitgebreide ruggengraat geïnstalleerd voor signaalverdeling en communicatie op basis van MediorNet, Artist en Bolero.

De nieuwe Riedel-infrastructuur bij RTCG bestaat uit twee hoofdcontrolekamers, één voor radio en tv, evenals vijf productiecontrolekamers, een audio-postproductiesuite, 12 montagekamers en vier commentaarbureaus. Dankzij de ingrijpende modernisering kan RTCG eersteklas dekking bieden van populaire en eersteklas sportevenementen, waaronder Europees handbal, de Zomerspelen 2021, het Europees kampioenschap waterpolo, de Montenegrijnse 1e voetbalcompetitie en de kwalificaties voor damesvoetbal en basketbal voor het EK.

Upgraden van de backbone

“Bij het upgraden van de backbone hadden we een aantal belangrijke vereisten: decentralisatie, maximale flexibiliteit en de mogelijkheid om signalen over glasvezel te transporteren. Riedels MediorNet was de perfecte keuze als een bewezen en gevestigde oplossing in de markt”, aldus Dejan Vujović, adjunct-algemeen directeur technologie bij RTCG. “Dankzij onze nauwe samenwerking met het Riedel Austria-team en de systeemintegratoren van BFE was de installatie van MediorNet en Artist zeer eenvoudig, bijna plug and play. MediorNet zal ons niet alleen een ongekende flexibiliteit bieden bij de productie van live sportuitzendingen, maar zal ons ook helpen de overgang naar IP-workflows vlot te laten lopen.”

MediorNet-infrastructuur

De MediorNet-infrastructuur, die zowel televisie- als radiosignalen uitzendt, omvat vier MetroN-kernrouters en 33 MicroN-videotransport- en verwerkingshubs, waarvan er 14 zijn geconfigureerd met de MicroN MultiViewer-app. Een Artist-128-knooppunt ondersteunt zeven draadloze Bolero-beltpacks, met slechts vier Bolero-antennes die intercomsignalen leveren voor de hele faciliteit. Bovendien zijn er 50 RSP-2318 SmartPanels verspreid over het hele gebouw, wat een flexibele routing mogelijk maakt van de audio- en videosignalen die over het MediorNet-netwerk worden getransporteerd.

“Bij RTCG ondersteunen de gedecentraliseerde ontwerp- en productieflexibiliteit van MediorNet back-to-back transfers van vele programmatypes, terwijl Artist en Bolero geïntegreerde en naadloze communicatie van de kleedkamers naar de productieruimtes mogelijk maken”, zegt Ismet Bozkurt, Senior Sales Executive Oost-Europa, Riedel Communicatie. “Deze ultramoderne AV-infrastructuur zal een zeer solide basis vormen voor RTCG’s IP-gebaseerde productieprocessen van morgen.”

Topklasse installaties

Jürgen Diniz-Malleck, General Manager CEE bij Riedel Communications, vult aan: “We zijn vereerd om zo’n gerespecteerde klant als RTCG te verwelkomen in ons portfolio van topklasse installaties. Dit innovatieve RTCG-project is het nieuwste voorbeeld van hoe Riedel-oplossingen omroepen kunnen helpen een studio te bouwen die niet alleen toekomstbestendig is, maar ook uiterst veelzijdig.”

Lees voortgang

Delen met anderen