Sennheiser lanceert nieuwe zangmicrofoon MD 435

Sennheiser lanceert nieuwe zangmicrofoon MD 435

Tot nu toe was uitmuntend geluid enkel beschikbaar voor grootschalige liveoptredens en uitzendingen. Sennheiser combineert nu voor het eerst het geluid van de dynamische MD 9235-capsule met een bedrade zangmicrofoon. De nieuwe MD 435 grootmembraanmicrofoon geeft elke stem meer kracht, helderheid en detail.

“Met de MD 435 cardioïde high-end microfoon zullen zelfs zachte stemmen zich moeiteloos laten gelden”, zegt Kai Lange, senior productmanager bij Sennheiser. “Zangers zijn hiermee niet alleen makkelijker te onderscheiden van de muziek, hun stemmen zullen ook die natuurlijke kwaliteit en detail behouden waar de MD 9235 zo beroemd om is.”

Transparant geluid

De lichtgewicht aluminium-koper spreekspoel van de MD 435 biedt een uitstekende transiëntrespons, wat resulteert in een transparant geluid, rijk aan details en nuances, vooral in hoge frequenties. Deze grote membraanmicrofoon biedt een zeer groot dynamisch bereik bij 146 dB(A) en kan hoge geluidsdrukniveaus aan tot wel 163 dB/1 kHz. De behuizing van de MD 435 is volledig van metaal en bevat een schokdempende capsule ter bescherming tegen contactgeluid. Een brom-compensatiespoel beschermt de microfoon tegen elektromagnetische interferentie.

De cardioïde MD 435 heeft een zeer aangenaam proximity-effect en de microfoon is zeer ontvankelijk voor geluid dat de capsule van verschillende hoeken raakt. Het reproduceert de zang duidelijk en vol zelfvertrouwen, zelfs in luidruchtige live-settings.

De bedrade zangmicrofoon MD 435 en de MM 435 microfoonkop (hier afgebeeld met capsule) zijn geschikt voor gebruik met Sennheiser draadloze zenders.

Voor gebruik met de draadloze zenders van Sennheiser is de capsule van de MD 435 ook verkrijgbaar als de MM 435 microfoonkop. Dankzij een verbeterd productieproces zal deze binnenkort de bestaande MD 9235-capsule vervangen. De MM 435 is voorzien van de standaard Sennheiser-capsule-interface, klaar voor gebruik met de draadloze Sennheiser-reeksen die zich uitstrekken van de evolutie draadloze G4- en 2000-serie tot Digital 6000 en Digital 9000.

De MD 435 microfoon en MM 435 microfoonkop zijn verkrijgbaar voor EUR 499 (adviesprijs) per stuk.

Technische gegevens MD 435

Soort omvormer                                   dynamisch
Frequentieweergave                            40 – 20 000 Hz
Richtingsgevoeligheid                          cardioïde
Membraandiameter                             25,4 mm / 1”
Gevoeligheid (vrij veld, bij 1 kHz)       1,8 mV/Pa ; -54,9 dBV/Pa
Max. geluidsdruk (bij 1 kHz)               163 dB
Equivalent geluidsniveau                    17 dB(A)
Dynamisch bereik                                146 dB(A)
Nominale impedantie (bij 1 kHz)       245 Ω
Min. klemimpedantie                          1 kΩ
Aansluiting                                            XLR-3M
Afmeting                                                ⌀ 47,5 mm x 181 mm
Gewicht                                                  350 g

Lees voortgang

Delen met anderen