Sennheiser Profile USB-microfoon biedt gebruiksgemak en eersteklas audio

Sennheiser Profile USB-microfoon biedt gebruiksgemak en eersteklas audio

Sennheiser lanceert de Profile USB-microfoon, een cardioïde condensatormicrofoon die een makkelijke en stijlvolle oplossing vormt voor streaming en podcasting. Hij combineert een professionele sound met een directe toegang tot alle functies. Zo kunnen streamers, podcasters en gamers zich volledig focussen op hun content. De side-address microfoon is verkrijgbaar als tafelstandaardversie (129 EUR, aanbevolen verkoopprijs) en als Profile Streaming Set met een 3-punts zelfvergrendelende microfoonarm (199 EUR, aanbevolen verkoopprijs). Beide modellen worden vanaf vandaag geleverd.

Geluidskwaliteit en gebruiksgemak komen op de eerste plaats

In het hart van de Profile USB-microfoon zit een bekroonde Sennheiser-condensatorcapsule, de KE 10. Zijn cardioïde pick-uppatroon zorgt voor die typische demping van geluid dat van achteraan komt, zodat de focus zeker op de stem van de streamer ligt.

Toen ze de Profile ontwierpen, legden productmanagers Benny Franke en Dennis Stegemerten eveneens nadruk op het gebruiksgemak. “Als je je podcast opneemt of een livestream doet, moet je je al bezighouden met je content, eventueel de kamerbehandeling, de cameraopstelling, de interactie met je publiek – het laatste wat je in zo’n situatie nodig hebt, is een complexe audioset-up”, legt Franke uit. “Dus probeerden we technologie te creëren die je creatieve proces niet in de weg staat.”

Stegemerten vervolgt: “Het ontwerp is simpel en efficiënt en je wordt er niet door overdonderd. De Profile wordt gewoon ingeplugd in de USB-C poort van je computer of tablet – je toestel herkent de microfoon automatisch, en is klaar om je stem op te vangen. Je hebt geen interface of een of andere software nodig, en moet geen extra venster openhouden om de microfooninstellingen te bedienen. Eén intuïtieve aanraking van de bediening rechtstreeks op de microfoon – meer is er niet nodig.”

Aan de voorzijde beschikt de Profile USB-microfoon over een soft-touch, no-noise muteknop, een gainregeling voor het microfoonvolume, een mixregeling om de balans tussen je stem en het geluid van de computer/tablet in te stellen, plus een volumeregeling voor hoofdtelefoonmonitoring. Hoofdtelefoons en oortjes kunnen worden aangesloten via een 3,5mm-aansluiting op de achterzijde van de Profile USB-microfoon.

Ook handig: aan de voorzijde geven ledringen op de Profile de werkingsstatus aan. Als de ledring rond de gainregelaar groen is, dan is de microfoon klaar om te gaan. Als dezelfde lichtring af en toe of doorlopend geel wordt, dan is de microfoon aan het clippen en moet je het microfoonvolume verlagen. Als de microfoon gemutet is, dan lichten de lichtringen rond de muteknop en de gainregelaar rood op.

Microfoonplaatsing makkelijk gemaakt

“Recht uit de doos levert de Profile een natuurlijke, warme sound die de omvang en aanwezigheid van je stem accentueert. Interessant is dat je dit verschil zelfs kunt horen op platforms die de audio comprimeren”, legt Franke uit. “Daarvoor is het cruciaal dat je over een geweldige capsule beschikt – maar een correcte plaatsing van de microfoon is even belangrijk. Hij moet binnen de 15 cm (6 inch) van je mond of van de geluidsbron staan om zowel de helderheid als warmte te garanderen.”

De Profile kan gekanteld worden voor een optimale plaatsing, en het zelfvergrendelende scharnier zorgt dat de microfoon in positie blijft. 3/8” en 5/8” connectors onderaan maken dat de microfoon ook met tafelstandaarden van derden kan worden gebruikt. Gebruikers die op zoek zijn naar meer gesofisticeerde plaatsingsmogelijkheden kiezen best voor de Profile Streaming Set, die geleverd wordt met een 3-punts zelfvergrendelende microfoonarm. Met zijn strakke, moderne design inclusief geïntegreerd kabelmanagement is de microfoonarm ideaal voor alle on-camera toepassingen.

Stegemerten besluit: “Om af te ronden, de Profile is gemaakt van metaal dus hij zal over de hele lijn een robuuste begeleider blijken – ongeacht of je nu pas start of al een doorgewinterde pro bent die zijn set-up wil vereenvoudigen.”

Technische gegevens

Microfoontype: voorgepolariseerde condensatormicrofoon

Pick-uppatroon: cardioïde

Stroomaansluiting: via USB-C (MacOS/iPadOS/Windows/Android)

Voeding: 5 V, max. 200 mA

OS-compatibiliteit: Windows 10.0 of hoger; macOS 10.15 of hoger; Android 9.0 of hoger, iPad OS 14 of hoger (compatibel met Apple-apparaten met USB-C)

Kabellengte: Profile: 1,2 m, Profile Streaming Set: 3 m

Frequentiebereik: 20 tot 20.000 Hz

Samplingfrequenties: 44,1 kHz, 48 kHz

Samplingresolutie: 16 Bit, 24 Bit

Max SPL: 125 dB SPL bij min. gain, 85 dB SPL bij max. gain

Gevoeligheid bij max. gain: -10 dBFS bij 80 dB SPL

Gevoeligheid bij min. gain: -50 dBFS bij 80 dB SPL

Aansluitingen: USB type-C (USB 2.0 Full Speed); 3,5 mm TRS voor hoofdtelefoonmonitoring

Hoofdtelefoonuitgang: frequentiebereik 20 – 18.500 Hz, 16 ohm min. uitgangsimpedantie

www.sennheiser.com

www.sennheiser-hearing.com

Lees voortgang

Delen met anderen