Showtec en Infinity verlichten ParkCity Live

Showtec en Infinity verlichten ParkCity Live

Heerlen (Nederland) was de place to be voor de 10e editie van ParkCity Live op 16 en 17 juli 2022. Headliners op het hoofdpodium op zaterdagavond waren BLØF en Limburgse legende Rowwen Héze, terwijl zondagavond werd afgesloten met optredens van Danny Vera, Anouk en het bekende Nederlandse DJ-duo Lucas & Steve. Het hoofdpodium zag er fantastisch uit dankzij de verlichting van Ampco Flashlight Group, waarbij spectaculaire lichteffecten voor de overdekte dance area waren verzorgd door SLF Group.

ParkCity Live is een evenement dat sinds de start in 2010 steeds groter is geworden. Deze editie verwelkomde in twee dagen tijd zo’n 35.000 bezoekers. Een evenement van deze omvang moet natuurlijk goed georganiseerd zijn en daar hoort alles bij, van catering tot toiletten, maar ook goed geluid en licht.

Zoals de naam al zegt, is het hoofdpodium de plek waar de grootste namen spelen en waar het meeste publiek samenkomt. Het is dus belangrijk dat het hoofdpodium een grote indruk maakt op zowel de artiesten als het publiek. Daartoe werden 24 iFX-640 effect moving heads van het gevestigde merk Infinity gebruikt. Deze veelzijdige fixtures zorgden voor een steeds wisselende variëteit aan kleurrijke lichteffecten op het hoofdpodium. Met een bi-directioneel roterende frontlens zonder eindstop die prismatische effecten creëert, een diffractiefilter voor flower-effecten, lichtverstrooiende bladen voor een wash-effect, een stroboscoopfunctie, 4 dimcurves en nog veel meer, zijn de mogelijkheden van de iFX-640 vrijwel eindeloos.

SLF Group was verantwoordelijk voor de levering van verlichtingsmateriaal voor de dansruimte in de tent. Ze hebben hiervoor een groot aantal lichteffecten van Showtec en Infinity gebruikt om de ideale sfeer te kunnen creëren. Beam-, spot- en wash-effecten werden geleverd door 20 Showtec Phantom 12R hybride moving heads en 28 Showtec Spectral M1500 Zoom Q4’s. Extra lichteffecten kwamen van 24 Showtec Sunstrip Active MKII blinders en 3 Showtec Festoonlight Q4 Strings. De kers op de taart was de topkwaliteit verlichting van Infinity met 36 stuks van de iW-741 wash moving head, 12 Infinity Furion Series B401 Beams en 6 Infinity iFX-615 moving light bars. Met de Infinity Chimp 300.G2 lichtconsole kon alle lichtapparatuur optimaal bediend worden.

Livemuziek, prachtige verlichting en een fantastische sfeer, dat is waar het bij ParkCity Live om draait. En na een wederom geslaagde editie hebben de organisatoren de data voor 2023 al vastgelegd.

Lees voortgang

Delen met anderen