ShowTex go-to leverancier van glasloze spiegels

ShowTex go-to leverancier van glasloze spiegels

Naast brandwerende textiel, innovatieve rails en bewegingssystemen is ShowTex ook je go-to leverancier voor glasloze spiegels. Deze gebruiksvriendelijke spiegelfolies en holografische materialen zijn een veelzijdig alternatief voor de klassieke glazen spiegels. Ze zijn een lichte en onbreekbare oplossing voor verbazingwekkende special effects en reflecties om een veeleisend publiek te verbazen. Theaterpodia, museumdisplays, pretparken, bedrijfspresentaties, concertgebouwen… ShowTex spiegels schitteren in elke setting.

De volle GiantMirror spiegel komt het dichtst in de buurt van klassieke glazen spiegels. De sterk reflecterende folie is ideaal als lichte podiumspiegel met vrijwel onzichtbare naden en quasi perfecte helderheid en reflectie. Een tweezijdige spiegelfolie voor eindeloze reflecties.

Transparantie & reflectie

Als de transparantie van de spiegel net zo belangrijk is als zijn reflectie, dan kies je best de doorzichtige zilveren versie. Afhankelijk van de belichting op de folie, zal het materiaal sterk reflecteren maar toch alle achterliggende elementen laten doorschijnen. Een half-transparant en reflecterend oppervlak dat het beste van twee werelden combineert.

Hologrameffecten

Verbluffende hologrammen en het zogenaamde Pepper’s Ghost-effect? Kies dan voor de volledig transparante GiantMirror die objecten kan laten verschijnen of verdwijnen. De juiste belichting maakt de folie volledig onzichtbaar en brengt je artistieke verbeelding helemaal tot leven. Een glasheldere folie voor verbazingwekkende special effects.

Het decor van de productie After Image is een mooi voorbeeld van de inzetbaarheid van deze verschillende spiegels. Het creatieve decorontwerp maakte gebruik van 2 parallelle spiegels en de juiste belichting, waardoor het leek alsof de dansers voor en tussen de GiantMirrors spiegels één geheel vormden.  

Wisselwerking

Schijnt er licht achter de spiegel, dan kijk je er volledig doorheen. Enkel licht vóór de folie zorgt dan weer voor de perfecte spiegeling. De wisselwerking tussen die twee effecten creëerde een indrukwekkende combinatie van verdwijn- en verschijntrucs. De tweede folie zorgde bovendien voor een eindeloze weerspiegeling. Een indrukwekkende set met verbluffend resultaat.

Saga Festival

Dat de folie ook op festivals goed inzetbaar is, liet ShowTex al zien op het Saga Festival in samenwerking met Alda Events en MFX Engineering.  De enorme kaleidoscoop aan de ingang liegt er niet om: met spiegelfolie en licht kan je de gekste effecten creëren.

Niet minder dan 19 GiantMirror driehoekenvormden samen de zogenaamde icosaëder-installatie. Het grote reflecterende veelvlak was hét symbool van het festival en de visuele sfeermaker tijdens de shows. Zeker in combinatie met de kleurrijke LEDstrips en videoprojecties, want de oneindige reflecties en flitsende lichteffecten waren de perfecte backdrop voor het elektronische muziekfestival.

Foto: Yoko Seyama

Lees voortgang

Delen met anderen