Simpele coronaregels: meer mensen per ruimte binnen anderhalve meter

Simpele coronaregels: meer mensen per ruimte binnen anderhalve meter

De regering werkt aan eenvoudigere coronaregels voor Nederland, meldt RTL Nieuws. Een belangrijk onderdeel hiervan is maximumaantal per ruimte in plaats van per locatie. Deze regels blijven wel allemaal binnen de basisregel van anderhalve meter afstand houden tot elkaar.

Dit biedt kansen voor de meeting- en congresbranche. Vanaf 1 juni zijn 30 personen toegestaan en vanaf 1 juli bijeenkomsten tot 100 personen. Op woensdag wordt er meer duidelijk in een persconferentie.

Protocol
In mei bood het Eventplatform, waarin diverse brancheorganisaties samenwerken, een protocol aan staatssecretaris Keijzer aan. De website Greater Venues meldt dat dit protocol goedkeuring heeft van de regering.

Kansen voor de branche
In het protocol staan heldere richtlijnen voor congressen en beurzen. Waarbij ingezet wordt op looproutes, anderhalve meter afstand en regels voor de op- en afbouw. Als dit protocol op korte termijn praktijk zou worden zou dit enorm veel mogelijkheden inhouden voor de meetings- en congresbranche.

Het kabinet geeft aan dat een blijvend laag aantal besmettingen en IC-bezetting voorwaarde blijft voor versoepeling van de coronaregels.

Afbeelding: Protocol Eventplatform

Lees voortgang

Delen met anderen