‘Sinus – Systems Integration Award”: uitzonderlijke projecten die worden gehonoreerd bij Prolight + Sound

‘Sinus – Systems Integration Award”: uitzonderlijke projecten die worden gehonoreerd bij Prolight + Sound

Musea, conferentiezalen, pretparken, installaties: op de meest uiteenlopende gebieden maakt het creatieve gebruik van AV-mediatechnologie de specifieke overdracht van emoties en boodschappen mogelijk. Sinds 2004 beloont de “Sinus – Systems Integration Award” uitmuntende prestaties op dit gebied en zet deze in de schijnwerpers. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Prolight + Sound in Frankfurt am Main (19 t/m 22 maart 2024). Bedrijven en professionals uit de industrie worden nu uitgenodigd om hun showcaseprojecten voor te leggen aan de competitie.

Het wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze prijzen voor de planning en installatie van audiovisuele systemen: de Sinus Award. Een onafhankelijke jury van deskundigen, bestaande uit leden van de vereniging, deskundigen uit de sector, vertegenwoordigers van de media en vertegenwoordigers van Messe Frankfurt, beoordeelt de inzendingen en selecteert de winnaars. De focus ligt op de uitmuntende combinatie van artistieke visie en technische uitvoering.

Alle informatie over het aanmelden en indienen van projecten is beschikbaar op de officiële Sinus Awards-website op www.prolight-sound.com/sinus. De deadline voor aanmelding is 03 november 2023.

Begunstigers van de ereprijs zijn de Association of Media and Event Technology (VPLT e.V.), de European Association of Event Centers (EVVC e.V.) en Messe Frankfurt. Vorig jaar werd de Sinus Award uitgereikt aan de Dark Matter AV Installatie in Berlijn. Op een oppervlakte van 1000 m² combineert “Dark Matter” beweging en geluid tot emotionele choreografieën van lichtgevende vormen en kleuren in multimedia-installaties – van intieme lichtcomposities tot kamervullende audiovisuele shows met een indrukwekkend 3D-geluidssysteem.

Winnaar van de Sinus 2023: ‘Dark Matter’ creëert een parallelle wereld van licht, ruimte en geluid. Foto: Ralph Larmann

Alle informatie over de applicatie op www.prolight-sound.com/sinus.

Meer informatie over Prolight + Sound op www.prolight-sound.com.

Het evenement Prolight + Sound vindt plaats van 19 t/m 22 maart 2024.

Lees voortgang

Delen met anderen