SLF Group en Black Out Lighting maken gebruik van Showtec- en Infinity-producten voor Medammecour Draait Door 2021

SLF Group en Black Out Lighting maken gebruik van Showtec- en Infinity-producten voor Medammecour Draait Door 2021

SLF Group en Black Out Lighting maakten gebruik van Showtec- en Infinity-verlichtingsapparatuur om een schitterende show neer te zetten bij Medammecour Draait Door. Om de fantastische vaste cast van Medammecour te complementeren, werden meer dan honderd Infinity, Showtec en Showgear producten gebruikt gedurende de hele week met voorstellingen.

Rondreizend tournee

Elk jaar rond carnaval maakt de provincie Limburg zich op voor een aantal vermakelijke, feestelijke en spectaculaire voorstellingen. Een van de recente tradities is de Medammecour, een rondreizend tournee van carnavaleske muziekoptredens. In een doorsnee jaar trekt de Medammecour van stad naar stad, met voorstellingen door heel Limburg.

Rodahal Kerkrade

Van 14 t/m 21 oktober 2021 vond Medammecour Draait Door plaats in de Rodahal in Kerkrade, waardoor de sociale restricties in acht konden worden genomen en er toch tot 300 toeschouwers per avond aanwezig konden zijn. Op het evenement waren een groot aantal voorstellingen en cast te zien die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan het succes van de Medammecour.

Spectaculaire lichtopstelling

Een groot voordeel van het houden van de voorstellingen in één zaal is de mogelijkheid een spectaculaire lichtopstelling neer te zetten. SLF Group leverde al het materiaal en zorgde voor een soepele productie van het evenement, terwijl Black Out Lighting zorgde voor het lichtontwerp en de programmering. De Medammecour Draait Door werd uitstekend gecomplementeerd door een uitgebreide reeks producten van zowel Showtec als Infinity.

Verlichtingsoplossingen

Van Showtec was een overvloed aan verlichtingsoplossingen ingezet. Om een verscheidenheid aan effecten te kunnen bieden, zette Medammecour Draait Door 20 Showtec Phantom 12R Hybrids in. De veelzijdige nieuwe hybride moving head is de nieuwste toevoeging aan de Phantom-serie en kan worden gebruikt als een beam, spot of wash. Nog eens 28 Showtec Spectral M1500 Zoom Q4 MKII waren ook van de partij, waarbij de 7x 20-watt RGBW LED Spot to Wash PAR op voortreffelijke wijze combineerden met de Phantom 12Rs.

Indrukwekkend arsenaal

Het toch al indrukwekkende arsenaal aan Showtec-lampen werd ondersteund door vier Showtec Followspot LED 120 W, een compacte maar krachtige spot die een dimmer, iris en shutter bevat. 16 Showtec Expression 33000s waren ook te zien op Medammecour Draait Door, een washlight uit ons stopgezette Expression-gamma, dat een opmerkelijk lange levensduur heeft bewezen.

Uitstraling

SLF Group leverde 16 Showtec Sunstrip blinders die de uitstraling van een groot podium creëerden, terwijl nog eens zes festoonkabels met lichten een meer subtiele uitstraling toevoegden. Deze kabels werden aangestuurd door twee Showtec Festoon controllers. De apparatuur werd opgesteld met behulp van acht Showgear H-Downriggers.

Complexe lichtshow

De complexe lichtshow draaide op een professionele Infinity Chimp 300.G2 DMX-lichtconsole. Vanwege de uitgebreide installatie werden naast de Chimp 300.G2 een aantal Infinity Chimp-accessoires gebruikt om het maximum aan mogelijke universes uit te breiden, waaronder een Infinity Banana Wing, Infinity Peanut Box en een Chimp Dongle voor OnPC.

Lees voortgang

Delen met anderen