SMELT wint aanbesteding Dienst Justitiële Inrichtingen

SMELT wint aanbesteding Dienst Justitiële Inrichtingen

De Europese aanbesteding portofonie voor locaties van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is gewonnen door SMELT Europe BV, zo publiceerde het Inkoop Uitvoeringscentrum Dienst Justitiële Inrichtingen begin deze maand. DJI zocht naar één opdrachtnemer die zorgdraagt voor de continuïteit van de werking van de bestaande portofonie met minimale belasting voor het primaire proces. Daarbovenop wilde DJI een opdrachtnemer die een (gefaseerde) transitie van analoge naar digitale portofonie begeleidt. Inmiddels is SMELT gestart met de eerste leveringen en het onderhoud van portofoons en installaties.

Een raamovereenkomst

Het doel van de aanbesteding was om één raamovereenkomst af te sluiten met één leverancier voor levering en onderhoud van nieuw te leveren portofooninstallaties, portofoons, accessoires en aanverwante diensten. Onder aanverwante diensten vallen onder andere site surveys, engineers-, installatie- en projectmanagementwerkzaamheden. Tevens behoren de nalevering van onderdelen en onderhoud van reeds eerder geleverde netwerken en apparatuur tot de scope. De looptijd van de overeenkomst is vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging van vier maal twaalf maanden.

Transitie van analoog naar digitaal

DJI heeft te kennen gegeven in de komende jaren de huidige portofooninstallaties gefaseerd te gaan vervangen door digitale portofooninstallaties. Dat past bij het huidige beeld van de markt, waarbij analoge portofonie steeds meer ruimte maakt voor ‘state of the art’ digitale portofonie. Op de meeste locaties van DJI zijn de huidige portofoonsinstallaties nog analoog. Gelet op de (economische) levensduur en onvoldoende audiokwaliteit en bereik in een steeds drukkere ether zijn deze niet meer toereikend.

Michel Frelink, Directeur SMELT Europe BV: “Wij voelen ons vereerd DJI de komende jaren te mogen ondersteunen met de migratie van analoge naar digitale communicatie. De eerste leveringen hebben inmiddels plaatsgevonden vanuit een prettige onderlinge samenwerking.”

Lees voortgang

Delen met anderen