Social distancing met Astera bij live shows

Social distancing met Astera bij live shows

De Astera AX1 Pixel Tubes zijn ook goed inzetbaar als praktische verlichting in deze tijden van corona. Op het podium bij Delivered Live, een gloednieuw webstreamingconcept voor muziek en comedy, zijn de tubes succesvol ingezet. De show wordt wekelijks uitgezonden vanuit The Studio op het hoofdkantoor van Harry The Hirer Productions in het Richmond-district van Melbourne, Australië.

Webcastshows

De lichtontwerper van Delivered Live, Marcus Pugh, verlicht nu de 2,5 uur durende webcastshows die momenteel elke zaterdagavond worden gestreamd. Hiervoor gebruikt hij verschillende verlichtingsarmaturen, waaronder de Astera AX1’s, evenals Astera AX3 LightDrops en AX5 TriplePARs.

Het evenement werkt binnen strikte richtlijnen voor sociale afstand, met een maximum van 10 personen in de studio van 250 vierkante meter op elk moment. Een op maat gemaakt podium biedt aparte ruimtes voor bands (max 6 bandleden) en komieken, elk met hun eigen persoonlijke ruimte gemarkeerd met AX1s.

Praktisch en ondersteunend

“Het mooie is dat ze zowel een praktisch als ondersteunend element zijn tijdens een show”, legt Marcus uit. “Draadloos zijn is een perfecte oplossing voor dit scenario in een relatief beperkte podiumruimte, geen geknoei of gedoe met kabels!”

Hij gebruikt ook extra AX1’s – tot 16 in totaal – verspreid over de achterkant en zijkanten van het podium als effectverlichting aan de achterkant van de camera. “Ze zien er geweldig uit op de camera in een boog achter een soloartiest”, merkte hij op. Marcus kan ze ook gebruiken voor setdressing en een breed scala aan geïmproviseerde effecten die allemaal via zijn grandMA-lichtbedieningsconsole lopen.

Onschatbare waarde

De AX3’s worden gebruikt voor verlichting rond de bar, waarachter Delivered Live-presentator Henry Wagons op veilige afstand zit en elk optreden introduceert. De artiesten schuifelen ook naar de bar voor een kort interview na hun set, een routine die een favoriet onderdeel van de webcast is enkele AX5’s en zet ze op de vrachtwagen, want ze zijn voor elk evenement van onschatbare waarde.”

In The Studio worden de AX5’s gebruikt om de muren op te lichten en algemene verlichting te bieden voor de hostpositie.

Het project wordt aangestuurd door kunstenaarsbureau Handshake Management, technisch en productie verhuurbedrijf Harry The Hirer Productions en The Victoria State Government. Het biedt een levendige mix van entertainment van enkele van de meest getalenteerde en opkomende artiesten van Australië die zijn gevestigd in en rond de stad.

Het is ook ontworpen als inzamelingsactie om essentiële financiële hulp te bieden aan diegenen die direct worden getroffen door het verwoestende effect van de coronavirus-pandemie op de sector live shows en evenementen.

De voorraad Astera-armaturen van Harry the Hirer wordt geleverd door de Australische distributeur, de ULA Group.

Lockdown entertainment

Marcus ‘geniet’ van deze gelegenheid om zijn operationele vaardigheden bij te schaven. Hij is ook erg trots om aan de show te werken die tijdens de lockdown voor het broodnodige live-entertainment zorgt. Delivered Live trekt momenteel ongeveer 20.000 kijkers en verkoopt elke keer meer dan 2000 ‘tickets’. De show is gratis te streamen en kijkers worden aangemoedigd om het equivalent van een gemiddeld optreden of concertticket te doneren als ze het kunnen betalen. Het geld wordt verdeeld tussen de deelnemende artiesten en de crew. Elke act nomineert ook één persoon in hun vaste team plus hun favoriete concertlocatie om ook een percentage van het geld te ontvangen.

De show wordt geregisseerd door Scott ‘Ando’ Anderson. Andere betrokkenen bij de technische productie zijn Ian Kirkwood (webcast & vision-systemen), monitor ingenieur Richard Whitty, FOH-geluidstechnicus Travers Chesney en podiumaudio technicus Sam Beresford. De camera-operators / vision-mix is ​​van Small Time TV, Nick McKinley & James Seymour, de tourmanager is Luke ‘Boo’ Johnston en de videoproductie is van Zig Parker. Terry Lowe biedt aanvullende MA-programmering. Verlichting, audio en LED-schermkit wordt allemaal geleverd door Harry the Hirer Productions, met camera’s en extra videoapparatuur van Small Time TV.

Fotocredit: Andrew Panella

Lees voortgang

Delen met anderen