Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met 12-24mm F2.8 G Master objectief

Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met 12-24mm F2.8 G Master objectief

Sony introduceert een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 12-24mm F2.8 GM (model SEL1224GM) is een zoomlens met groot diafragma en ultragroothoek. Deze compacte en veelzijdige lens is ideaal voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur en biedt daarnaast extra mobiliteit voor sportfotografen die ultragroothoek willen hanteren.

Dit nieuwe objectief valt binnen de G Master-serie van Sony. Deze lenzen bieden een uitstekende resolutie en schitterende bokeh en beschikken over Sony’s innovatieve optical element-technologie, design en kalibratie. Dit stelt gebruikers in staat om foto’s en video-content te produceren met details van ongekend niveau. De SEL1224GM levert een prachtige bokeh-effecten tot en met een ultrabrede 12mm-kijkhoek met constant F2.8-diafragma.

Bereik van assortiment

De introductie van de FE 12-24mm F2.8 GM betekent dat het F2.8-assortiment van Sony G Master-lenzen nu een bereik heeft van 12mm tot 200mm. Tevens is 12mm ’s werelds meest wijde zoom met F2.8 diafragma. Bij deze brandpuntsafstand is het mogelijk om ruimte en afstand te accentueren en dynamische perspectieven te creëren die buiten het bereik van het menselijke oog liggen. Dit biedt nieuwe artistieke mogelijkheden voor professionals.

De FE 12-24mm F2.8 GM heeft een innovatief ontwerp en garandeert uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek in het volledige zoombereik. De lens is uitgerust met drie extreem nauwkeurige XA-elementen (extreem asferisch), inclusief het grootste XA-element dat ooit voor een α (Alpha)-lens is gemaakt. Met de toevoeging van een extra asferisch element onderdrukken deze XA-elementen astigmatisme, beeldvervorming en veldkromming tot aan de beeldranden. Daarnaast beperken drie ED (Extra-low Dispersion)-glaselementen plus twee Super ED-glaselementen op effectieve wijze chromatische afwijkingen. Dit zorgt voor scherpte van hoek tot hoek met een nauwkeurige kleurweergave.

Focusmechanisme

Een zwevend focusmechanisme verdeelt de focusgroep van de lens in twee afzonderlijk controleerbare groepen. Dit biedt uitstekende close-upprestaties en maximale scherpte bij elke afstand. Het garandeert tevens een constante minimale scherpstelafstand van 0,28 meter voor het gehele zoombereik. En omdat het een interne focuslens is, blijft de lengte ervan constant en varieert het zwaartepunt nauwelijks, waardoor de lens altijd optimaal gebalanceerd in de hand ligt.

De hoogwaardige bokeh-effecten van de Sony G Master-lenzen worden gegarandeerd door de sferische afwijking van de lens tijdens het productieproces te finetunen. De extreem hoge oppervlaktenauwkeurigheid van de XA-elementen van de lens onderdrukt effectief uienringeffecten. Het cirkelvormig 9-bladig diafragma versterkt de bokeh.

Snelheidsprestaties

De FE 12-24mm F2.8 GM is uitgerust met vier XD (extreme dynamic) lineaire focusmotoren met hoge stuwkracht en snelheid. Dit objectief is daardoor compatibel met de snelheidsprestaties van zowel de huidige als toekomstige camera’s. Met twee keer autofocus voor elk van de focusgroepen van de lens is deze snel en nauwkeurig. Nieuwe besturingsalgoritmen maximaliseren de reactie van het XD-lineaire motorsysteem terwijl perfecte synchronisatie tussen de twee focusgroepen wordt bereikt. Een ander voordeel is dat de bediening extreem stil is met minimale trillingen.

Bij de FE 12-24mm F2.8 GM is voor het eerst een gloednieuwe Nano AR Coating II gebruikt. Deze kan gelijkmatiger worden toegepast op grote lenselementen of sterk gebogen elementoppervlakken. De coating onderdrukt interne reflecties en minimaliseert flare en ghosting. En ondanks de brede kijkhoek van de lens behoudt de Nano AR Coating II over de hele afbeelding een hoge helderheid en contrast, zelfs bij lastige lichtomstandigheden.

Films maken

Met een constant maximaal diafragma van F2.8 bij alle brandpuntsafstanden kunnen belichting, sluitertijd en ISO-gevoeligheid tijdens het filmen van video’s consistent blijven. Bij gebruik op een APS-C-camera of met een Super 35-beeldhoek komt het brede uiteinde van het zoombereik overeen met 18mm op een full-framebehuizing, waarmee een zeer geschikt zoombereik voor het maken van films beschikbaar is.

Professionele controle

De 847 gram wegende FE 12-24mm F2.8 GM biedt verschillende functies voor volledige professionele controle over de opnamen. Voorbeelden hiervan: de focusvasthoudknop, focusmodusschakelaar, zoomring en scherpstelring die zo zijn geplaatst dat ze tijdens het filmen eenvoudig bediend kunnen worden. De Linear Response MF zorgt ervoor dat de focusring onmiddellijk reageert op de meest subtiele aanpassingen tijdens het handmatig scherpstellen. De bediening voelt hierdoor zeer nauwkeurig en direct. De lens is stof- en vochtbestendig het voorste lenselement heeft een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Ook wordt het afvegen van vingerafdrukken van het lensoppervlak eenvoudiger. De achterfilterhouder biedt plaats aan standaard ND-filters, kleurcorrectie- en andere filters voor meer expressieve mogelijkheden. Een snijmal voor bladfilters wordt meegeleverd.

Prijzen en beschikbaarheid

De FE 12-24mm F2.8 GM is vanaf augustus beschikbaar in de Benelux voor €3300.

Meer op Sony α-Universe

Sony Imaging biedt het α-Universe platform in de Benelux. Deze interactieve website biedt een platform voor de verhalen en het werk van Sony α-ambassadeurs. Op α-Universe staan onder meer uitgebreide profielen, foto’s en videocontent. Tevens biedt het platform tutorials, een lokale evenementenkalender en is het laatste Sony nieuws te raadplegen Het α-Universe platform bestaat uit meer dan 70 Sony ambassadeurs. Kijk op https://www.sony.nl/alphauniverse voor meer informatie.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten – het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net

Lees voortgang

Delen met anderen