Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met FE 50mm F1.2 G-Master objectief

Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met FE 50mm F1.2 G-Master objectief

Sony introduceert een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 50mm F1.2 GM (model SEL50F12GMF). Deze lens biedt een uitstekende resolutie en is de nieuwste toevoeging aan de veelgeprezen G Master full-frame lenzenreeks. Deze lens biedt content makers toonaangevende autofocus (AF) functies om foto’s en video-content te produceren met details van een ongekend niveau. De FE 50mm F1.2 GM is vormgegeven in een extreem compact en lichtgewicht ontwerp en levert prachtige bokeh-effecten tot en een constant F1.2-diafragma.

Het maximale F1.2-diafragma van dit objectief biedt een indrukwekkende scherptediepte met een uitstekende lichtinval. Dit garandeert kortere sluitertijden en lagere ISO-waarden ook bij weinig licht. De compacte afmetingen en het lichtgewicht ontwerp van deze prime lens biedt uitstekende prestaties voor verschillende type fotograferen. Zo is de FE 50mm F1.2 GM inzetbaar voor portretten, bruiloften, sportevenementen, food photography, landschappen en diverse andere projecten. Dankzij een maximaal diafragma van F1.2, de stille autofocus en krachtige trackingprestaties is dit een uitstekende keuze voor zowel foto’s als video.

“Met trots introduceren we ons 60e E-mount objectief – het FE 50mm F1.2 GM – dat als F1.2-objectief een nieuw niveau van expressie biedt voor foto’s en video’s”, aldus Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe” “We luisteren altijd naar onze klanten om voor de beste beeldvormingstechnologie te zorgen. Ons FE 50mm F1.2 GM is het eerste F1.2-objectief en is ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van de hedendaagse content creators.” 

Uitstekende resolutie en prachtige bokeh
De FE 50mm F1.2 GM is voorzien van drie XA (extreem asferische) elementen. Deze garanderen een hoge resolutie over het gehele beeld zelfs bij een constant F1.2-diafragma. Bij dit nieuwe objectief is Nano AR Coating II gebruikt. Deze kan gelijkmatiger worden toegepast op grote lenselementen of sterk gebogen elementoppervlakken. De coating onderdrukt interne reflecties en minimaliseert flare en ghosting. En ondanks de brede kijkhoek van de lens behoudt de Nano AR Coating II over het hele beeld een hoge helderheid en contrast, zelfs bij lastige lichtomstandigheden.

De FE 50mm F1.2 GM heeft een minimale sferische aberratie en creëert een hoogwaardig G Master-bokeh effect bij het maximale F1.2-diafragma. Deze lens kan een vloeiende, diepe bokeh creëren op zowel de voorgrond als de achtergrond. Dit komt dankzij het nieuw ontwikkelde cirkelvormige diafragma met 11 lamellen en een verfijnd optisch ontwerp.

Krachtige AF en tracking bij F1.2
Dit nieuwe objectief kan objecten scherp in beeld houden, zelfs bij een geringe scherptediepte. Dit dankzij een snelle, nauwkeurige en stille AF en tracking dankzij de vier XD (extreem dynamische) lineaire motoren die een hoge aandrijfefficiëntie bieden. Voor nauwkeurige scherpstelling met Eye-AF voor mens en dier, kan de gebruiker zich met het FE 50mm F1.2 GM focussen op de compositie dankzij de uitstekende respons met minimale vertraging en weinig trillingen. Bovendien zorgt het zwevende scherpstelmechanisme van het objectief, aangestuurd door het speciale aandrijvingsalgoritme, voor een hoge resolutie over het gehele scherpstelbereik, met een minimale scherpstelafstand van ca. 0,4m.

Professionele controle en betrouwbaarheid in een compact formaat
Het FE 50mm F1.2 GM is ontworpen met professionele content creators in gedachten. De lens heeft handige bedieningselementen en functies zoals een Linear Response MF (Manual Focus), diafragmaring met aan/uit-klikschakelaar, scherpstelstandschakelaar en twee aanpasbare scherpstelknoppen. De FE 50mm F1.2 GM heeft een stof- en vochtbestendig design en een fluorcoating op het frontelement. Deze beschermt de lens tegen vingerafdrukken, stof, water, olie en andere verontreinigingen. Deze lens is ontwikkeld met behulp van Sony’s meest recente simulatietechnologieën en het nieuwste optische ontwerp. Het objectief is uitgerust in een compacte en licht design, waardoor het zeer mobiel en gemakkelijk te hanteren is voor een 50mm F1.2-objectief.

Prijzen en beschikbaarheid
De FE 50mm F1.2 GM is vanaf april beschikbaar in de Benelux voor € 2300. Een productvideo van dit nieuwe objectief is hier te bekijken.

Meer op Sony α-Universe
Sony Imaging biedt het α-Universe platform in de Benelux. Deze interactieve website biedt een platform voor de verhalen en het werk van Sony α-ambassadeurs. Op α-Universe staan onder meer uitgebreide profielen, foto’s en videocontent. Tevens biedt het platform tutorials, een lokale evenementenkalender en is het laatste Sony nieuws te raadplegen Het α-Universe platform bestaat uit meer dan 70 Sony ambassadeurs. Kijk op https://www.sony.nl/alphaunive… voor meer informatie.

Lees voortgang

Delen met anderen