Sony introduceert het HT-A9 audiosysteem: ervaar een nieuwe norm voor surround sound

Sony introduceert het HT-A9 audiosysteem: ervaar een nieuwe norm voor surround sound

Sony’s unieke 360 Spatial Sound Mapping-technologie produceert het breedste surroundgeluid ooit

·         Geniet van een draadloos en flexibel thuisbioscoopsysteem dat in elke woonkamer past 

·         Activeer Sound Field Optimisation voor een meeslepende luisterervaring die specifiek is afgestemd op de ruimte

Sony lanceert vandaag de HT-A9 – een nieuwe norm voor surroundgeluid die entertainmentfans een 360° Spatial Sound laat ervaren voor een indrukwekkende geluidsbeleving.

Sony’s unieke 360 Spatial Sound Mapping-technologie
De HT-A9 is uitgerust met Sony’s revolutionaire 360 Spatial Sound. Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek de audiobron wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof men midden in de actie zit. Via Sound Field Optimization wordt op ingenieuze wijze de relatieve hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Zo stelt het systeem de geluidgolven samen en creëert het op basis van slechts 4 speakers tot twaalf ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. De vier luidsprekers maken draadloos verbinding zodat de ruimte niet vol ligt met kabels. Om Sound Field Optimization te activeren, volstaat het om via het startmenu op de tv de Easy Setup aan te vinken.

‘Fantoomluidsprekers’

Met de ‘fantoomluidsprekers’ binnen een geoptimaliseerd geluidsveld zijn bijvoorbeeld windvlagen of dierengeluiden met een ongelooflijke intensiteit te horen. Het is alsof de kijker zelf deel uitmaakt van de actie. Dankzij de ‘fantoomluidsprekers’ wordt het ruimtelijke geluidsveld breder en omvattender. Meubels verplaatsen of precies positioneren van de speakers is niet nodig. Bioscoopkwaliteit geluid is gegarandeerd dankzij de integratie van Dolby Atmos en DTS:X op de HT-A9.

Innovatief ontwerp van de luidsprekers
De HT-A9 is ontworpen met toonaangevende technologieën om de superieure geluidskwaliteit te leveren die nodig is voor 360 Spatial Sound Mapping. De luidsprekers zijn voorzien van X-Balanced Speaker Units met een unieke rechthoekige vorm om het diafragmagebied te maximaliseren. Dit garandeert rijkere bassen en zorgt ervoor dat het geluidsniveau en de helderheid van het geluid in tact blijven. De luidsprekers zijn ook voorzien van een nieuwe Wide Directivity Woofer die het ‘holte-effect’ beperkt door de diepte van zijn holronde vorm te minimaliseren. Die werkt met de 19 mm-tweeter om bij de hoge frequenties een duidelijk en natuurlijk geluid te produceren. Bovendien wordt het geluid door de opwaarts gerichte luidsprekers van het plafond weerkaatst, voor een meeslepende overhead audio. De luidsprekers hebben ook afgeschuinde randen om de geluidsbuiging te beperken.

Extra diepe bassen dankzij een optionele subwoofer
Door een optionele subwoofer aan het systeem toe te voegen wordt een krachtiger geluid geproduceerd met meer impact dan ooit te voren. Er zijn twee modellen beschikbaar die ontworpen zijn om diepere bassen, meer stemhelderheid en een extra getrouwheid naar voren te brengen. De SA-SW5 levert 300 W aan diepe, rijke bassen met een driver van 180 mm met passieve radiator. De SA-SW3 levert 200 W door middel van een compacte basreflex-subwoofer met een driver van 160 mm.

Uitstekende geluidskwaliteit
De hoogwaardige luidsprekerunits zorgen voor een extreem hoge geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek. Geniet van muziek zoals artiesten het bedoeld hebben met hi-res audio of om nieuwe manieren van muziek te verkennen met 360 Reality Audio voor een werkelijk meeslepende muziekervaring. Ervaar 360 Reality Audio op Amazon Music HD, Deezer, nugs.net en TIDAL. De luidsprekers zijn tevens uitgerust met DSEE Extreme, dat gebruik maakt van Edge-AI om in realtime gecomprimeerde digitale bestanden op te schalen. Hierdoor wordt het hoge bereikgeluid dat verloren gaat bij compressie hersteld voor een rijkere, completere luisterervaring.

Optimaal gamen en genieten van films
Films en games voelen zo echt aan met het nieuwe HT-A9 surround sound-system. De oorspronkelijke beeldkwaliteit blijft integraal behouden bij het afspelen met het HT-A9-thuisbioscoopsysteem, zodat u volledig kunt opgaan in films. Ook gamen is zoveel spannender en realistischer met de HT-A9. Geniet van entertainment in 8K HDR en 4K 120 en daarnaast is de HT-A9 ook compatibel met Dolby Vision.

Compatibiliteit met Sony televisies
In combinatie met compatibele BRAVIA-televisies, via de meegeleverde kabel en Acoustic Center Sync, garandeert de HT-A9 de ultieme meeslepende audiovisuele ervaring met de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit. Acoustic Center Sync maakt een nog indrukwekkender onderdompeling mogelijk door de audio precies af te stemmen op wat op het scherm te zien is. Zo hoort u de dialoog precies waar het personage zich in beeld bevindt.

Alles sluit perfect aan op de nieuwe reeks BRAVIA-tv’s. Met de ingebouwde gebruiksinterface verschijnen de instellingen van het Home Theatre System automatisch in het BRAVIA Quick Settings-menu.

Geniet met het hele gezin van muziek
De HT-A9 biedt gemakkelijk toegang tot veel gebruikte muziekdiensten zoals Spotify. Het is tevens mogelijk om met zowel Chromecast als Apple Airplay 2 muziek te streamen. De speakers zijn eenvoudig aan Bluetooth-compatibele toestellen te koppelen. Het is tevens mogelijk om de speaker met internet te verbinden via de ingebouwde Wi-Fi voor directe toegang tot muziekdiensten vanaf apparaten in een netwerk.

Eenvoudige bediening
De HT-A9 is compatibel met apparaten met Google Assistant en ingebouwde Chromecast of met toestellen die Amazon Alexa ondersteunen. Voeg de HT-A9 toe aan de luidsprekergroep met behulp van de Google Home-app om muziek af te spelen het volume te wijzigen via stembediening.

Naadloos ontwerp
De HT-A9 is voorzien van Sony’s nieuwste Omnidirectional Block Design. De cilindrische vorm levert één enkel stevig blok op dat garant staat voor een 360° ruimtelijk geluid. Met zijn vlakke achterzijde past hij keurig tegen de wand. De parelgrijze kleur is speciaal gekozen om perfect aan te sluiten bij wanden, kasten en andere interieurdecoraties.

Eenvoudige installatie
De installatie van de HT-A9 is eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Het surround sound-system is direct gebruiksklaar na uitpakken: enkel koppelen via HDMI met de televisie en inschakelen.

·         Het HT-A9 is vanaf september 2021 verkrijgbaar in de Benelux voor € 1.800.

·         De optionele subwoofer SA-SW5 is vanaf september 2021 verkrijgbaar in de Benelux voor € 800.

·         De optionele subwoofer SW-SW3 is vanaf september 2021 verkrijgbaar in de Benelux voor € 500.

Lees voortgang

Delen met anderen