Sony introduceert Xperia 1 II met zeer snel fotograferen

Sony introduceert Xperia 1 II met zeer snel fotograferen

Tot 20 fps AF/AE en 5G-connectiviteit voor onbegrensd entertainment

Met de Xperia 1 II introduceert Sony een smartphone met extreme snelheidsprestaties voor fotografie en hoogwaardige specificaties in de Benelux. De 5G-compatibele Xperia 1 II is speciaal ontworpen voor snelheid zodat gebruikers eenvoudig content kunnen creëren en bewonderen.

De belangrijkste technologieën van de Xperia zijn verwerkt in deze slanke en stijlvolle smartphone, zoals: 20 fps burstopnames met 60 keer per seconde AF/AE-tracking van Sony’s Alpha-camera, creator-modus en filmopnamefunctie Cinematography Pro ‘powered by CineAlta’ van Sony’s Professional Business Division en X1 voor Mobile gebaseerd op technologie van de BRAVIA tv’s.

Scherpe beelden

De camera van de Xperia 1 II met drie lenzen is ontworpen met Sony’s Alpha AF-technologie. Dit model ondersteunt geavanceerde fototechnologieën en is uitgerust met een ZEISS-objectief. Dit objectief is speciaal gekalibreerd voor Xperia 1 II en voorzien van ZEISS T* Coating. Dit garandeert een optimale weergave en een uitstekend contrast door weerspiegelingen te beperken.

Sony domineert momenteel de markt voor camera’s met verwisselbare lenzen. De knowhow van de Alpha camera-ingenieurs is ingezet bij het ontwerp van de Xperia 1 II. Dit heeft ertoe geleid dat de Xperia 1 II tot 20 fps AF/AE beelden per seconden kan produceren met 60 keer per seconde continue AF/AE-tracking. Dit betekent dat de Xperia 1 II objecten continu kan volgen voor een optimale scherpstelling. De Xperia 1 II kan dit zelfs in uitdagende situaties zoals bij een snel bewegend object.

Net als de α9 II camera ondersteunt de Xperia 1 II realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Hierdoor is het mogelijk zeer precies scherp te stellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. De Xperia 1 II zal de ogen altijd kunnen traceren, zelfs als het object beweegt, als één oog bedekt is, of als een ander object in beeld komt.

De snelle focus van de Xperia 1 II werkt ook bij weinig licht en levert kwaliteitsbeelden in uitdagende omstandigheden. Het toestel biedt deze bijzondere functie dankzij vier samenwerkende technologieën: Dual Photo Diode-beeldsensor, een autofocussysteem dat bijna 70% van de sensor bestrijkt, de 3D iToF-sensor en een nieuwe brede 1/1,7” Exmor Rs-sensor.

De camera met drie lenzen biedt veel creatieve mogelijkheden met drie brandpuntsafstanden: 16 mm/24 mm/70 mm. Tevens introduceert Sony de nieuwe Photography Pro App gebaseerd op de technologie van Alpha-camera’s. Deze foto-app biedt een vergelijkbare gebruikersinterface waar Alpha-fotografen al vertrouwd mee zijn. Zo biedt de app toegang tot manuele bedieningsmogelijkheden om ISO, sluitertijd, output naar RAW, etc. in te stellen.

De Imaging Edge for Mobile App verbindt de Xperia 1 II eenvoudig met Sony’s Alpha-camera’s. Zo is de smartphone inzetbaar als hoogwaardig monitorscherm om op afstand onder meer de compositie, focus, ISO en andere instellingen te regelen. Dit biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om foto’s van een Alpha camera over te dragen naar Xperia 1 II. Kleuren en tinten zijn hierdoor zeer eenvoudig en nauwkeurig te controleren.

Naast de mobiele App voor fotografie heeft Sony de Cinematography Pro App. Deze app van CineAlta en Cinematic is standaard voor geïnstalleerd op de Xperia 1 II en biedt 21:9 4K HDR-producties met 24/25/30/60 fps en garandeert een prettige cinematografische opname-ervaring. De nieuwe app is uitgerust met Touch AF, Metered Manual, Level Meter en verbeterde witbalansinstellingen. Dit biedt meer manuele bedieningsmogelijkheden, terwijl de unieke Intelligent Wind Filter-technologie ruis en interferentie van wind beperkt. 

Intelligent en krachtig

De Xperia 1 II is uitgerust met een krachtige batterij van 4.000 mAh. Deze batterij kan tot 50% opgeladen worden in amper 30 minuten. Tevens is Qi snel draadloos opladen mogelijk voor een snelle boost van de batterij onderweg. Sony blijft batterijtechnologieën ontwikkelen om de levensduur te verlengen en de batterij langer gezond te houden. Zo maakt de Xperia 1 II gebruik van Battery Care waardoor het toestel zich aanpast op persoonlijke routines van de gebruiker.

Overal en altijd genieten

De Xperia 1 II is perfect afgesteld voor een optimale entertainmentervaring. Zo worden motion blur en framevertraging door het toestel beperkt. Dit garandeert een helderdere beeldkwaliteit. Tevens is de geluidsweergave uitstekend dankzij Dolby Atmos. Dit in samenwerking met Sony Pictures Entertainment geoptimaliseerd.

De Xperia 1 II biedt nieuwe witbalansopties om tegemoet te komen aan de wensen van professionele gebruikers: D50 of D55 (foto’s om af te drukken), D61 (films maken), D65 (fotografie en cinematografie) en D93 (tv-zenders).

De Creator-modus ‘powered by CineAlta’ is geïnspireerd op de Master Monitor-kleurreproductie van Sony’s professionele technologie. Deze biedt een perfecte kleurnauwkeurigheid met het BT.2020-kleurenpalet en 10bit Smoothing Technology.

Naast de knowhow op het gebied van video heeft Sony de kennis op audiogebied ingezet. Zo is de beste audiohardware gebruikt om een echt authentieke luisterervaring te bieden in samenwerking met Sony Music Entertainment.

De Xperia 1 II is tevens zeer geschikt voor het beluisteren van 360 Reality Audio dankzij de unieke hardwaredecodering. 360 Reality Audio is gebaseerd op object-based spatial audiotechnologie van Sony. Deze audiocodec maakt het voor producers en artiesten mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van bijvoorbeeld instrumenten in de studio wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt als het bijwonen van een liveconcert.

Entertainmentliefhebbers kunnen voortaan genieten van optimale geluidskwaliteit via de stereoluidsprekers aan de voorzijde van het toestel. Tevens brengt Sony de 3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting terug. Dankzij significante audiotuning werd crosstalk beperkt tot een onhoorbaar niveau van 20 dB – meer dan 90% lager dan bij USB-C-hoofdtelefoonaansluitingen.

Uiteraard is ook de draadloze verbinding met de Xperia 1 II optimaal. Naast High-Resolution en High-Resolution Wireless Audio introduceert de Xperia 1 II ook DSEE Ultimate. Deze nieuwe technologie maakt gebruik van AI om de audiofrequentie en bit rate automatisch te verbeteren in realtime, waardoor elk nummer een hoge resolutie benadert. Dit werkt zowel met bedrade als met draadloze koptelefoons, en met lokale of streaming muziek.

Gaming onderweg

Gamers kunnen onbeperkt genieten van gaming-actie op een 21:9 CinemaWide-scherm. De Xperia 1 II ondersteunt een direct verbinding met een DUALSHOCK4 controller en volledige functionaliteit. Binnenkort wordt tevens Call of Duty Mobile van Activision geïntroduceerd. Gebruikers kunnen genieten van een geoptimaliseerde Call of Duty Mobile. Dit vanwege de samenwerking met Qualcomm Snapdragon Elite Gaming.

Ook introduceert Sony een verbeterde Game Enhancer. De Game Enhancer-app is ontworpen om de spelervaring te verbeteren. Gamers vinden hier alle games op één plek en kunnen tijdens het gamen alle meldingen van buitenaf blokkeren. Met Game Enhancer kan de gamer tevens de prestaties opnemen en delen via sociale media. 

Het maximale uit 5G

De 5G-compatibele Xperia 1 II is ontworpen voor snelheid. Dit toestel is uitgerust met Sub-6 GHz-netwerkondersteuning, 3,7 Gbps downlink en 182 Mbps uplink. Het Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform en het Snapdragon X55 5G Modem-RF-systeem biedt de mogelijkheid om te gamen, beelden vast te leggen, te multitasken en snel te communiceren. Dit met optimale multi-gigabit 5G-snelheden en verbeterde prestaties dankzij een 25% snellere CPU en GPU dan het vorige model.

De Xperia 1 II biedt waterdichtheid van niveau IP65/68 en is voorzien van Corning Gorilla Glass 6 aan zowel de voor- als achterzijde.

Accessoires

Speciaal voor de Xperia 1 II brengt Sony een nieuwe Style Cover op de markt. Deze biedt bescherming tegen dagelijkse slijtage en laat de tijd/datum en berichten zien – zelfs wanneer de cover gesloten is. De cover past perfect bij de twee kleuren waarin de Xperia 1 II beschikbaar is. Er is tevens ook een Xperia 1 II Style Cover met Stand. Dit betreft een elegante cover met een geïntegreerde standaard om comfortabel te genieten van films en games.

Beschikbaarheid

Xperia 1 II is vanaf eind voorjaar 2020 verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel is uitgerust met Android 10 en is beschikbaar in zwart en paars. 

Lees voortgang

Delen met anderen