Sony kondigt de ECM-W2BT draadloze microfoon en de ECM-LV1 compacte stereo lavalier-microfoon aan

Sony kondigt de ECM-W2BT draadloze microfoon en de ECM-LV1 compacte stereo lavalier-microfoon aan

Sony introduceert twee nieuwe microfoons: de ECM-W2BT Multi-interface Shoe-compatibele draadloze microfoon en de ECM-LV1 compacte stereo lavalier-microfoon (dasspeld microfoon). De ECM-W2BT biedt draadloze audio-opnames van hoge kwaliteit met minder ruis en een stabiele verbinding. Dit model werkt naadloos samen met de ECM-LV1. De ECM-LV1 is een onopvallende microfoon die eenvoudig aan kleding kan worden bevestigd en realistischer geluid kan opnemen.

De combinatie ECM-W2BT en ECM-W2BT dasspeld microfoon biedt vloggers, YouTubers en andere content makers een helder en betrouwbaar geluid onder alle omstandigheden. Zo is deze set uitstekend inzetbaar tijdens video-interviews op straat, product reviews, restaurantrecensies, reisvlogs, etc.

Digitale opnames met weinig ruis

De ECM-W2BT draadloze microfoon garandeert digitale opnames met weinig ruis. Sony maakt deze kwaliteit mogelijk dankzij de digitale audio-interface-compatibele Multi Interface Shoe van Sony camera’s. Het digitale audiosignaal van de receiver wordt direct geregistreerd in de camerabehuizing zonder externe audiokabel.

De ECM-W2BT is volledig opnieuw ontworpen voor een hoge geluidskwaliteit via een geavanceerde omni-directionele microfooncapsule. Dit om ruis te onderdrukken en een helder geluid vast te leggen vanuit iedere richting. De ECM-W2BT biedt een stabiele draadloze verbinding tussen microfoon en receiver onder alle omstandigheden. Zelfs wanneer er obstakels zijn of in drukke omgevingen met veel draadloze signalen. Op productielocaties zonder visuele obstakels communiceren de apparaten met een bereik tot 200m.

Creatieve vrijheid

De ECM-W2BT geeft creatieve vrijheid aan content creators dankzij de functies voor geluidsverwerking. Drie nieuwe geluidsmodi – MIC-modus, MIX-modus en een nieuwe RCVR-modus – stellen de content creator in staat om geluid en omgevingsgeluid op te nemen op basis van persoonlijke voorkeuren. MIC-modus legt alleen audio vast van de microfoonzender, zodat alleen de audio van het object wordt opgevangen. RCVR-modus vangt alleen geluid op van de interne microfoon bij de receiver, zodat de gebruiker audio van zichzelf kan opnemen. MIX-modus vangt zowel audio van de transmitter als van de receiver op, wat handig is wanneer audio gewenst is van zowel object als gebruiker. De ECM-W2BT -microfoon ondersteunt stereo audio-output en een externe 3,5 mm stereo-miniaansluiting. Dit model kan dus worden gebruikt in combinatie met de voor stereo geschikte lavalier-microfoon zoals de ECM-LV1.

De ECM-W2BT beschikt over een effectieve dempingsfunctie. De gebruiker kan afhankelijk van het volume van de geluidsbron drie dempingsniveaus selecteren.

De ECM-W2BT beschikt tevens over een windscherm om windgeruis te verminderen, wat vooral handig is als er buiten wordt opgenomen. Wanneer langere opnames nodig zijn, biedt de functie voor batterijondersteuning via de stroomvoorziening van de Multi Interface shoe van de camera. Dit biedt de mogelijkheid de receiver maximaal 18 uur lang te laten werken. Voor het gemak is de ECM-W2BT voorzien van een LINK-lamp om de gebruiker te informeren over de status van de communicatie tussen de microfoon en de receiver. Tevens is een POWER-lamp geïntegreerd voor het controleren van de resterende batterijlading.

Daarnaast wordt een beschermende houder voor de aansluiting geleverd. Deze kan worden gebruikt om de receiver en microfoon eenvoudig mee te nemen of in te zetten als microfoonstandaard.

Hoge kwaliteit

De ECM-LV1 compacte stereo lavalier-microfoon garandeert opnames van hoge kwaliteit in combinatie met een compact design. Deze microfoon is eenvoudig mee te nemen en gebruiksvriendelijk tijdens opnames. De ECM-LV1 heeft een windscherm voor extra ruisonderdrukking en de 360 graden draaibare clip. Deze kan bijvoorbeeld horizontaal bevestigd worden aan een stropdas of verticaal aan een zak, met de microfoon vastgemaakt in dezelfde hoek. De stroom voor deze microfoon wordt geleverd door de microfoonaansluiting.

De ECM-W2BT draadloze microfoon is verkrijgbaar voor € 240 en de ECM-LV1 compacte stereo lavalier-microfoon voor circa € 35. De microfoons zijn vanaf april leverbaar via alle erkende Sony dealers in de Benelux.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten – het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net

Lees voortgang

Delen met anderen