Startups testen duurzame innovaties op digitale editie Eurosonic Noorderslag

Startups testen duurzame innovaties op digitale editie Eurosonic Noorderslag

Vandaag gaat in Groningen de digitale editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) van start. Hét showcasefestival van Europa is vanwege de coronamaatregelen van de overheid dit jaar volledig digitaal. Toch blijft er veel hetzelfde: er is muziek, een conferentie én verschillende startups zijn namens Innofest aanwezig om hun duurzame innovaties te testen. Bovendien viert Innofest tijdens ESNS haar vijfjarig bestaan met de lancering van een whitepaper.

Lees hieronder meer over de startups en hun testcases:

LeaseShirt – Crewkleding tegen textielverspilling

Crewshirts belanden na een festival of evenement vaak achter in de kast. Zonde én onnodige textielverspilling, vonden de ondernemers achter LeaseShirt. Daarom ontwierpen zij als duurzaam alternatief: een service die evenementen de kans biedt om universele crewkleding te leasen in plaats van steeds opnieuw te laten maken. Tijdens ESNS draagt de crew achter de (online) schermen een speciaal ontworpen crewshirt. De ondernemers hopen zo feedback te krijgen over het draagcomfort én testen welk soort design het beste aansluit bij de doelgroep.

Dropper – De slimme fietskoerier

De Groningense startup Dropper biedt op een duurzame manier totale ontzorging op het gebied van bezorging. De slimme fietskoeriers maken last-mile delivery makkelijk, of het nu om e-commerce, restaurantbezorgingen of particuliere pakketjes gaat. Voor de crewleden van ESNS gaan ze van 13 t/m 16 januari allerhande bezorgingen doen. De startup monitort deze ritten en verzamelt zo waardevolle feedback over de uitdagingen die hierbij komen kijken.

Goodr – Gratis doneren door online te zijn

Geld doneren simpel maken, dat is de missie van Goodr. Deze Drentse startup zorgt er met haar tool voor dat een deel van de advertentie-inkomsten van je internetgebruik naar een door jou gekozen goed doel gaan, zoals het planten van bomen of het tegengaan van plastic soep. Van 13 t/m 16 januari testen de ondernemers onder de crew en het online publiek van ESNS of hun installatieflow nu echt zo lekker ‘flowt’ als ze hopen.

Toekomstgerichte panelsessies

Voor de festivalsector is 2020 een gitzwart jaar geweest. 2021 moet een jaar van hoop, herstel én wellicht ook herbezinning worden. De innovatie-experts van Innofest schuiven tijdens ESNS bij een tweetal panelsessies aan om over de toekomst van de sector en de rol van innovatie te spreken. Het gaat om de livesessies ‘The Next Festival – How Innovation Gets A Spot In Your Organisation’ op donderdag 14 januari van 12.30 – 13.30 uur en ‘The Next Festival – Building Back Better’ op zaterdag 16 januari van 15.30 tot 16.30 uur.

Lees voortgang

Delen met anderen